Lucrări în grafic la noua Maternitate și Unitatea de Urgențe de la Spitalul Județean Timișoara

65

Lucrările sunt în grafic la noua Maternitate și la Unitatea de Primiri Urgențe de la Spitalul Județean Timișoara. Nu sunt probleme cu forța de muncă, iar autoritățile județene transmit că și furnizarea materialelor de construcții decurge fără probleme.

La Maternitate, conform graficului, săptămâna trecută a fost turnată placa peste demisolul ambelor corpuri de clădire, stâlpii și diafragmele de la primele două niveluri sunt ridicate, în prezent se lucrează la armarea plăcilor peste parter, după care, în termen de două săptămâni se va turna placa peste nivel, atât pentru corpul A, cât și pentru corpul B.

„Lucrările se desfășoară într-un ritm alert, nu există probleme cu forța de muncă, iar în ceea ce privește achiziția materialelor și utilajelor de construcție, noi, ca beneficiari, avem deschiderea legală de a achita până la 80% din valoarea materialelor de construcție si a echipamentelor recepționate în șantier, lucru care va ajuta constructorul să respecte graficul lucrărilor, și în același timp, ne protejează de scumpirile aferente.

Au fost pregatite dispozițiile de șantier pentru ultimele retușuri, urmând să lansăm procedura de achiziție pentru lucrările suplimentare identificate a fi necesare”, a transmis Marian Vasile, admiinistratorul județului Timiș.

Costurile noii Maternități se ridică la 13 milioane de euro.

Clădirea noii Unități de Primiri Urgențe este ridicată integral, pereții interiori au fost acoperiți în totalitate cu tencuială mecanizată, urmând ca până la finalul lunii iulie să fie finalizată instalația electrică, termică și sanitară în toată unitatea.

„A fost demarat procesul de achiziție a echipamentelor medicale și a mobilierului de către CJ Timiș. Parterul noului corp va fi funcțional începând cu luna iulie a acestui an, pentru a facilita reluarea fluxului normal al pacienților Unității de primiri urgențe”, a mai spus Vasile.

Investiția pentru modernizarea și extinderea UPT este de 12 milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ