Lovitură dură pentru un fost director din Banat! Ce acuzații i se aduc

1171
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a fostului director general al Casei de Asigurări de Sănătate Timiș, Cristian Careba. Acesta este acuzat că în timpul deținerii funcțiilor de control și conducere în cadrul Direcției de Sănătate Publică Timiș, Casei de Asigurări de Sănătate Timiș, Casei Naționale de Sănătate, Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea (Vest) Timiș ar fi efectuat operațiuni financiare, ca acte de comerț în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, conflict de interese în formă continuată (cincisprezece acte materiale).
În rechizitoriul întocmit de procurori este reținut că în perioada 2007 – 2014, în timp ce deținea funcții de conducere, a înființat două societăți comerciale pe numele altor persoane, prin intermediul cărora a efectuat un număr de 4.101 operațiuni financiare ca acte de comerț, în valoare totală de 9.991.946 de lei.
”Aceste operațiuni au constat în prestări de servicii de consultanță medicală, servicii de întreținere și reparații calculatoare, imprimante și telefonie, precum și furnizarea de echipamente informatice, imprimante, consumabile imprimante, produse de birotică și papetărie către firme private, dar mai ales către instituţii publice”, stă menționat în rechizitoriu.
Pentru a derula operațiunile financiare Careba s-a folosit în unele cazuri de informații dobândite ca urmare a funcțiilor pe care le deținea și astfel a obținut pentru sine bani proveniți din încasările și dividendele societăților în cauză, profitul obţinut de cele două societăţi fiind de 546.542 de lei. În același fel, fostul șef CJAS și soția sa ar fi utilizat în scop personal autoturisme achiziționate în sistem de leasing, dar și decontarea cheltuielilor aferente acestora.
În perioada 26 februarie 2010 – 18 iulie 2012, în timp ce era director general la CJAS Timiș, Cristian Careba a obținut prin intermediul acelorași societăți comerciale sume în valoare totală de 42.844,76 de lei, după ce el însuși a aprobat achiziții de produse și servicii de la cele două firme, dar și plata acestora. Bunurile astfel obținute au fost puse sub sechestru. Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Timiș, cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

LĂSAȚI UN MESAJ