13 C
Timișoara
vineri 19 aprilie 2024

Loviţi de gripă! În total, 21 de decese. Ce recomandă Ministerul Sănătăţii

Ministerul Sănătăţii e tare la contabilitate: anunţă că au fost numărate, nici mai mult, nici mai puţin de 91.244 cazuri de infecții respiratorii acute în ultima săptămână. Din păcate, au fost semnalate 12 noi decese, în total – 21 în acest sezon.

Cele mai multe decese de gripă sezonieră au fost înregistrate în Bucureşti – zece. Pe locul doi – Argeş, cu cinci cazuri, pe trei – Cluj, cu două. Câte un deces pe motiv de gripă sezonieră a fost anunţat în Hunedoara, Sibiu, Teleorman şi Vâlcea. Îngrijorător, cele mai multe decese au fost semnalate la persoane în floarea vârstei, nu la copii ori bătrâni! În 18 cazuri a fost vorba, cu siguranţă, de persoane nevaccinate, în celelalte nu este vorba de persoane imunizate, ci nu sunt disponibile informaţii.

Din cele 621.000 de doze de vaccin gripal achiziționate de Ministerul Sănătăţii au fost folosite 598.502 – ce spuneam, ministerul e tare la cifre! Mai există în stoc 43.090 doze pentru persoanele care se înscriu în categoriile de risc – gravide, copii, bolnavi cronici, persoane peste 65 de ani, personal medico-sanitar – cărora li se recomandă să solicite medicului de familie vaccinarea antigripală.

Pentru restul populației care nu se înscrie în grupele de risc recomandăm, de asemenea, vaccinarea prin achiziționarea vaccinului de la farmacii, adaugă MS.

Totodată, măsurile de igiena personală, evitarea aglomerărilor, contactul strâns cu persoane bolnave, aerisirea spațiilor, reprezintă principalele măsuri care pot preveni îmbolnăvirea cu gripă. Pentru persoanele care prezintă simptomatologie de grip, iar problemele nu se ameliorează în 72 de ore sau prezintă alte boli asociate, autorităţile recomandă prezentarea imediată la medic.

Alte subiecte :

Mai multe spitale din Timișoara se pregătesc să ,,tragă obloanele”. Ce se va întâmpla cu miile de pacienți dacă fondurile cerute nu vor veni...

Situația financiară a marilor spitale rămâne una critică, în ciuda semnalelor trase în mod repetat de conducerile unităților sanitare. Marile spitale din Timișoara se confruntă,...

Tot mai mulți medici din ambulatoriile bănățene intră în grevă japoneză. Ce îi nemulțumește?

Tot mai mulți medici din ambulatoriile din Timiș încep să facă grevă japoneză. Ei se declară nemulțumiți de banii puțini primiți din contractele cu...

Citește și :