0.1 C
Timișoara
joi 22 februarie 2024

Loteria bonurilor fiscale: iată cum s-a făcut selecția câștigătorilor

Ministerul Finanţelor Publice a venit vineri cu detalii legate de selecția celor 100 de câștigători la Loteria bonurilor fiscale emise în perioada 1-31 decembrie 2015.

Cu o zi înainte a fost organizată a doua etapă de selecție a celor 100 de câștigători la extragerea lunară, la Loteria bonurilor fiscale, din data de 17 ianuarie, la care au participat bonurile emise în perioada 1-31 decembrie 2015.

După centralizarea bonurilor fiscale câștigătoare, depuse în termenul legal de 30 de zile, a rezultat un număr de 188 cereri de revendicare, fiind depășit astfel numărul maxim de premii stabilit prin lege (cel mult 100 de premii).

Numărul unic de înregistrare extras, cu urnele Loteriei Române, din intervalul numerelor unice de înregistrare atribuite bonurilor pentru care au fost depuse cereri de revendicare a premiilor de la Loteria bonurilor fiscale, respectiv 001 până la 188, este 037, acesta fiind primul număr câștigător.

Pentru stabilirea celorlalți câștigători la Loteria bonurilor fiscale, pasul care are valoarea egală cu ziua emiterii bonului fiscal câștigător (30) s-a adunat succesiv la numărul desemnat anterior ca fiind câștigător. În urma aplicării acestei proceduri de selecție s-a depășit numărul unic maxim atribuit bonurilor fiscale din listă (188), iar următorul număr câștigător din listă a fost dat de diferența dintre suma determinată prin aplicarea pasului (30) la baza de referință și numărul unic maxim atribuit (188), continuând-se cu aplicarea pasului până la stabilirea numărului maxim de premii prevăzut de lege, respectiv 100. În procesul de aplicare al pasului, numerele selectate ca fiind câștigătoare, sunt eliminate din listă.

Ministerul Finanţelor Publice reaminteşte că, în cazul cererii de revendicare cu numărul unic de înregistrare 56, s-a constatat că documentul anexat nu este un bon fiscal, ci o chitanță de plată, și, drept urmare, numărul unic de înregistrare atribuit cererii de revendicare a fost invalidat pentru neîndeplinirea condițiilor legale de participare la extragere. Totodată, în procesul de aplicare a pasului, numărul 56 nu s-a luat în considerare, precizează Ministerul Finanţelor Publice.

Alte subiecte :

Guvernul Ciolacu&PNL bagă mâna până la cot în banii Timișoarei

Guvernul Ciolacu&PNL bagă mâna până la cot în banii Timișoarei. Fiecare leu reținut în București înseamnă un leu furat din orașului nostru. Semnează petiția....

Consiliul Județean alocă peste 6,1 milioane lei pentru proiecte culturale cu finanțare nerambursabilă

Dezvoltarea unei vieți culturale diversificate și competitive la nivel european reprezintă una dintre direcțiile strategice ale Consiliului Județean Timiș. Un argument...

Citește și :