Linde Gaz: 20 de ani de activitate, 20 de ani de prestigiu-VIDEO

565

Linde Gaz celebrează de 20 de ani de inovație în România. În 1996, își începea activitatea cu 28 de angajați. Acum, sunt 465 de persoane care muncesc pentru companie, iar cifra va crește până la finele anului.

Ciprian Islai, managing director la Linde România, a precizat, joi, că printre clienții firmei se numără companii de renume din țară, cum ar fi Continental, Dacia Renault, Michelin, Pirelli, Hella, Dalli, OMV Petrom, Oltchim, Coca Cola, Pepsi și Arcelor Mittal. Potrivit acestui, anul acesta Linde a făcut investiții în valoare de zece milioane de euro. În 2005, societatea a avut un profit de peste 30 de milioane de euro.

Linde Gaz este cea mai mare companie de gaze industriale din țară și lider pe piața mondială de gaze industriale. Compania are acum o echipă de aproape 500 de specialiști implicată în diferite sectoare, precum fabricarea produselor chimice, sticlă, energie, produse alimentare, farmaceutice și medicale, petrochimice și de rafinare, hidrogen, oțel și metal. În 2015, Linde Gaz România a înregistrat o cifră de afaceri record de 531,600,000 lei – circa 118 de milioane de euro.

La momentul venirii sale în România, Linde, lider tehnologic pe piaţa gazelor industriale, a adus aici produse și tehnologii cu totul noi pentru acel moment. De altfel, inovația este una dintre constantele celor 20 de ani de prezență aici şi asta ne permite să privim la fel de curajos spre viitor. Gazele Linde cum ar fi hidrogenul, dioxidul de carbon și oxigenul ne fac viaţa mai bună în fiecare zi – sprijinind tehnologiile care ne mențin mobili și conectați, calitatea alimentelor și a sănătății îmbunătățindu-se. Noi jucăm un rol esențial în cadrul unui produs,  de la cercetare și proiectare, testare și analiză la producție și livrare. Gazele industriale sunt componente esențiale în activitățile cheie de sudare și de refrigerare, congelarea produselor alimentare, inertizare, analiză și testare. Rețeaua noastră de distribuţie acoperă toate regiunile geografice ceea ce ne permite să garantăm livrări rapide și de încredere. Cu mai mult de 10.000 clienţi în toată România, suntem mândri de faptul că activitățile noastre, de aici, au un impact major asupra tot ceea ce ne înconjoară, spune Ciprian Islai, General Manager la Linde România.

Înfiinţarea Centrului de Servicii Clienți şi a echipei SAP din Timişoara care deservesc nu doar România, ci şi alte ţări din Europa, subliniază angajamentul Linde de a dezvolta operaţiunile la nivel local. Centrul de servicii clienți din Timișoara oferă consiliere și  asistență pentru clienţi telefonic și online, oferă informații despre prețuri și stocuri, și chiar și servicii de call-center pentru anumite urgențe medicale.

Linde Gaz este activă într-o serie de proiecte de responsabilitate socială, susținând în principal inițiative din domeniul sănătății. Astfel, prin colaborarea cu fundaţia “Inima Copiilor”, Linde Gaz a contribuit la renovarea şi echiparea secţiilor de cardiologie si neurologie din cadrul spitalului Marie Curie.

Zona de mediu este, de asemenea, prioritară, din acest segment făcând parte şi cel mai amplu proiect Linde  – Respiră Adânc, un demers de educare și de conștientizare publică a importanței calității aerului, derulat în parteneriat cu Asociaţia Green Revolution ─ dar şi un proiect de cercetare a calităţii şi nivelelor de poluare ale apei, dezvoltat împreună cu Universitatea din Timişoara.

LĂSAȚI UN MESAJ