Liliecii care au oprit lucrările la autostrada Lugoj-Deva vor fi mutați în Timiș!

425

Agenția pentru Protecția Mediului Hunedoara a emis, în sfârșit, autorizația de capturare și relocare a liliecilor descoperiți în peștera de la Șoimuș, în momentul desfășurării lucrărilor de la autostrada Lugoj-Deva.

,,APM Hunedoara a emis azi, 29.08.2017, Autorizatia de mediu nr.HD-41/29.08.2017 pentru recoltarea/capturarea exemplarelor de lilieci existente in Pestera Tunel din com. Șoimuș și relocarea acestora în Peștera Românești din județul Timiș, aceasta fiind emisă în baza Ordinului Ministerului Mediului nr.1149/22.08.2017 pentru aprobarea derogării pentru unele specii de lilieci. Din punct de vedere al protecției mediului, nu mai există alte impedimente care să întârzie lucrările la autostradă”, se arată într-un comunicat al APM Hunedoara.

Oficialii Ministerului Transporturilor îşi pun speranţe că şi lotul 4 din autostrada Lugoj-Deva ar putea fi deschis traficului tot în acest an. În realitate, până în prezent sunt realizate numai jumătate din lucrări. Astfel, un proiect de autostradă început în vara anului 2011, ajuns abia la 50% din faza de construcţie, se anunţă a fi finalizat în următoarele patru luni.

LĂSAȚI UN MESAJ