Reabilitarea Operei Naţionale din Timişoara, abia în 2018

180

Au trecut șapte luni de când reprezentanţii Primăriei Timişoara spuneau că au găsit un constructor pentru reabilitarea faţadei Operei Naţionalei din Timişoara, dar nici o bucată de travertin nu s-a mişcat din loc. Acum, edilul şef anunţă că va mai curge multă apă pe Bega până când vom vedea schelele pe faţadă. Potrivit acestuia, doar în primăvară ar putea începe lucrările.

Din februarie 2017, când a fost gata licitaţia, lucrurile s-au blocat. Asta pentru că Ministerul Culturii a solicitat multe lămuriri despre procedura tehnică de reabilitare. Şi încă un aviz lipseşte.

„Plăcile care sunt bune vor fi păstrate, altele vor fi recondiționate, altele vor fi schimbate. Se impune să se analizeze fiecare placă în parte și ce e bun să se păstreze. (…) Cele pe care le punem noi vor avea o durată de viață de 50 de ani sau mai mult. Se modifică doar cantitățile, se pot modifica prin dispoziții de șantier. Se vor face calcule în final, dar este de așteptat să nu fie modificări valorice ale lucrărilor care să conducă la nevoia unei alte licitații”, spune Nicolae Robu.

Reabilitarea se ridică la suma de 630.000 de lei, fără TVA. Cel mai probabil, constructorul va rămâne cel desemnat încă din februarie, dar totul depinde de voinţa Ministerului Culturii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.