Liga a doua e tot mai aproape!

404

ACS Poli Timișoara mai păstrează speranțe minime pentru a prinde locul de baraj al Ligii 1 după ce a încasat încă o înfrângere, 2-3 pe terenul codașei Petrolul Ploiești. Trupa lui Grigoraș este la două puncte sub linie cu trei runde rămase de jucat.

Fotbaliștii bănățeni nu au știut să profite de șansă nici în cel de-al 12-lea ceas și se îndreaptă vertiginos către liga secundă. Alb-violeții au ratat șansa de a urca pe locul de baraj și implicit de a evita retrogradarea directă în urmă eșecului de la Ploiești, de luni seara. Poli a fost învinsă cu 3-2 de singura echipă pe care o devansează în clasament, rezultat care înseamnă pentru Petrolul reintrarea în lupta pentru evitarea retrogradării.

Cu multe probleme cauzate de accidentări și suspendări într-un lot și așa foarte scăzut valoric, Petre Grigoraș a sperat să scoată minuni la Ploiești. În realitate însă Poli a fost depășită destul de clar de prahoveni.

După primul sfert de oră gazdele au deschis scorul prin penalty-ul executat de Astafei după faultul făcut de Suarez în propriul careu. Petrolul a primit încă o lovitură de 11 metri de data aceasta după un fault făcut de Smaranda. Zoubir a marcat pentru 2-0 în minutul 28, care avea să și fie scorul pauzei. O primă repriză în care bănățenii au contat în atac doar la șutul lui Goga ce a trecut puțin peste transversală.

Poli a redus din handicap în minutul 67 prin Nimely cu o reluare cu capul la centrarea lui Goga. Doar 8 minute au rezistat alb-violeții să păstreze diferența la -1 gol pentru că Pecar a înscris pentru 3-1 cu un șut în cros. Tabela a fost închisă de Poli în prelungiri, Jenkins reluând cu capul din centrarea aceluiași Goga.

Cu trei runde înainte de finalul play-out-ului lupta pentru evitarea retrogradării directe s-a strâns. Petrolul, Poli și Voluntari sunt acum în doar 4 puncte. Cea mai bine clasată va merge în baraj, restul vor lua drumului ligii secunde.

ACS Poli: Smaranda – Melinte, Cânu, Bocșan, Popescu – Bărbuț, Jenkins, Suarez, Goga – Rajcomar, Nimely. Au mai jucat Sorescu, Zicu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ