Liberalul Nicolae Robu versus Adrian Orza ? Vezi despre ce fel de nouă confruntare ar putea fi vorba !

119

La aproape patru ani de la confruntarea electorală pentru fotoliul de primar al Timișoarei, există șanse bune să se reediteze finala Robu-Orza. Cel puțin așa a lăsat să se înțeleagă Adrian Orza, în prezent consilier independent în Consiliul Local Timișoara, într-o declarație făcută la emisiunea Vocile Banatului de la Digi 24 Timișoara.

După ce a ținut să precizeze că s-a abținut să voteze bugetul orasului pe 2016, „pe motiv de lipsă totală de transparență a primarului Robu în relația cu cetățenii, înainte de toate”, Adrian Orza a precizat că a fost ofertat de Călin Popescu Tăriceanu pentru a candida din partea ALDE la Primăria Timișoarei. El a mai declarat că, deși s-a gândit serios să se retragă din viața politică, ar putea, în cele din urmă, să mai încerce o dată „marea cu degetul” și să reediteze finala cu Robu, de acum patru ani.

Trebuie remarcat că în 2012, când Robu defila sub faldul fostei USL, Adrian Orza nu s-a făcut deloc de râs, obținând, ca independent, aproape 30 000 de voturi din partea timișorenilor.

Asta în vreme ce Robu avea să obțină, sub mantaua generoasă a amintitei Uniuni, care, pe „motiv” de Băsescu, a călcat totul în picioare, la acea vreme, în jur de 55 000 de voturi.

Dacă scenariul prinde contur, surse din restul scenei politice timișorene susțin că Adrian Orza ar putea fi susținut și de alte partide, inclusiv, într-un potențial al doilea tur, de PSD Timiș.

Care, oricum, n-a fost în stare, până în clipa de față, sa găsească un candidat credibil în „disputa” contra lui Nicolae Robu pentru Timișoara!

Foto: arhiva, https://www.facebook.com/adrian.orza68

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ