Victorie fără glorie contra campioanei

80

Politehnica Timișoara a câștigat primul meci oficial din 2016, un 26-24 chinuit în fața unei campioane îngenuncheate ce a venit la Timișoara cu 8 jucători!

Handbaliștii bănățeni și-au luat avânt către play-off cu un succes important pentru clasament. Poli a învins campioana Minaur Baia Mare, joi seara, cu 26-24, la capătul unui joc chinuit în care oaspeții erau cât pe ce să producă o mare surpriză și să învingă la Timișoara.

Spunem surpriză pentru că maramureșenii s-au prezentat la acest joc ca o echipă de amatori. Adică cu o singură rezervă pe bancă, iar în ultimele 12 de minute a rămas și fără acea rezervă după accidentarea lui Sabou și apoi eliminarea definitivă a lui Vilovski.

Poli a lăsat impresia că poate profita de degringolada din tabăra lui Minaur, rămasă fără jucători după problemele financiare. Asta chiar și în condițiile absențelor celor doi interi, Chikovani și Grigoraș. Iar primele 15 minute părea că le va da dreptate timișorenilor pentru că studenții s-au dus rapid la 11-5.

Finalul primei reprize a fost unul slab pentru gazde, care au pierdut jumătate din avans pentru 12-9. Nimic nu prevestea însă desfășurarea ostilităților din partea secundă. Minaur a luptat și s-a apropiat încet și sigur pe tabelă, beneficiind de lipsa de soluții din atac a lui Poli.

În minutul 48 Minaur a pierdut un om din cauza unei accidentări și practic era obligată să evolueze în aceeași formulă ultimele 12 minute. Paradoxal oaspeții au reușit să egaleze și chiar să preia conducerea pe tabelă. Băimărenii s-au distanțat la 23-21 cu trei minute rămase pe ceas.

Două aruncări de la 7 metri au salvat-o pe Poli în final, Timofte răsturnând balanța după ce Vilovski și-a lăsat echipa în inferioritate într-un moment crucial. Ștefan a stabilit scorul final la capătul unui atac prelungit la maxim al bănățenilor.

Poli: Fenici 8 goluri, Timofte 7 goluri, Păiuș 3 goluri, Ștefan 3 goluri, Halcă 2 goluri, Lasica 2 goluri, Santeiu 1 gol. De la Minaur principalul marcator a fost internaționalul timișorean Sadoveac cu 6 goluri.

În clasamentul Ligii Naționale Poli ajunge pe locul 6 cu 29 de puncte. Alb-violeții au un meci mai ușor în runda următoare, pe terenul penultimei clasate CSM Focșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.