”Leii” merg în Final 8 după un retur nebun cu peste 200 de puncte

80

SCM Timișoara se laudă cu două prezențe în turneul final al Cupei României la baschet. Fetele pășiseră primele, iar băieții au reușit să intre în Final 8 după un retur nebun cu SCMU Craiova încheiat 103-105.

Baschetul timișorean a pornit perfect în noua stagiune, printr-o dublă calificare în faza superioară a Cupei României. Echipa feminină și cea masculină și-au asigurat locul în turneele finale ale competiției după rezultate pozitive în runda inaugurală. Fetele eliminaseră surprinzător sâmbătă pe ICIM Arad, iar patru zile mai târziu și băieții au urmat exemplul colegelor de club.

”Leii” au avut însă emoții mult mai mari în returul cu SCMU Craiova, unul pe care l-au pierdut miercuri seara cu 103-105. Bănățenii merg mai departe grație victoriei din tur la șase lungimi. Confruntarea de miercuri seara a avut însă toate ingredientele necesare unui meci spectacol: peste 200 de puncte marcate, răstunări de scor și mult suspans.

Gazdele se temeau de eventuala apariție pe parchet a ultimei achiziții a oltenilor, Goran Martinic, însă în absența acestuia era cât pe ce să fie scoși din ecuație de un fost baschetbalist al Timișoarei. Siriscevic îmbracă acum tricoul Craiovei și a făcut un meci de senzație contra fostei sale echipe, căreia i-a înscris 38 de puncte, mare parte dintre ele în sferturile doi și trei. De fapt evoluția croatului a readus-o în joc pe trupa vizitatoare într-un moment în care BCT-ul avea +10 pe tabelă.

Până la urmă capul limpede al lui Popa Calotă și două atacuri irosite ale oltenilor au înclinat balanța decisiv către echipa timișoreană. Cu scorul general de 185-181, trupa lui Tudor Costescu merge în Final 8 ce se va desfășura anul viitor, în luna februarie.

Căpitanul Mladen Jeremic a fost liderul punctelor marcate pentru BC SCM Timișoara cu 26 de puncte. Ionuț Drăgușin a fost omul cu cele mai multe rceuperări, 13 la număr, alături de care a pus și 9 puncte. De la oaspeții s-a remarcat în special Siriscevic – 38 de puncte și 4 pase decisive, urmat de Novak – 23 puncte.

”Calificarea s-a decis în meciul tur, la Craiova, când am pierdut. Am jucat cu Timișoara două meciuri frumoase, fiecare a avut momentele ei bune în meciul de azi și așa e în baschet, trebuie să îți joci momentul”, recunoștea la final experimentatul antrenor al oltenilor, israelianul Yoram Hadar, fost în trecut și pe banca lui Maccabi Tel Aviv.

Într-o altă partidă a turului inaugural se vor întâlni cele două echipe nou-promovate, Politehnica Iași și BC Timba, duelurile fiind amânate pentru 18 și 25 octombrie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ