”Leii” deschid anul cu debuturi

117

Baschetbaliștii timișoreni au închis anul 2016 și tot ei sunt cei care deschid oficial anul 2017. BCT-ul primește duminică vizita liderului Steaua CSM Eximbank în prima etapă a noului an.

Un început de an bulversant pentru ”leii” bănățeni care au schimbat rapid toate stările. Anunțul transferului lui Flowers a fost rapid urmat de despărțirea de Otasevic, iar în final demisia antrenorului Nenad Mandic. Mutări care venind într-o perioadă atât de scurtă nu pot să nu afecteze echipa. În ce măsură vom vedea duminică, în prima confruntare oficială a anului.

Cu secundul Cristi Bota la cârmă, BCT-ul are un prim test extrem de încărcat pentru că pe parchetul sălii Constantin Jude sosește liderul Steaua CSM Eximbank București. Dacă bucureștenii au încheiat anul în frunte, Timișoara a realizat un echilibru perfect cu șapte victorii  și șase înfrângeri ce o situează pe locul 7.

”Ne așteaptă un meci dificil cu liderul campionatului, o echipă extrem de atletică și competitivă pe toate posturile. Steaua are jucători cu o calitate individuală foarte bună. Vom încerca să aducem un suflu nou în jocul nostru și să le oferim o replică cât mai bună. Bineînțeles că Steaua este favorită în acest meci, dar o să le pregătim unele surprize pentru a-i contracara”, a subliniat tehnicianul Cristian Bota.

În acest meci se va consemna și debutul americanului Jonte Flowers, singura achiziție a iernii. Pentru jucătorul de culoare este revenirea în campionatul intern unde a mai evoluat sub culorile lui Asesoft Ploiești. ”Am avut oferte și din alte țări, dar am preferat campionatul românesc, pentru că sunt familiarizat cu el”, a recunoscut Flowers care revine în activitate după o accidentare serioasă ce l-a ținut departe de baschet pentru jumătate de an.

Trebuie spus că intrarea este liberă la partida BCT – Steaua, duminică seara, de la ora 20. Continuând tradiția, aruncarea simbolică de start îi revine colegului de club, rugbystul Valetin Calafeteanu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ