Legile se bat cap în cap, fraierii sunt buni de plată. În ce încurcătură au intrat administratorii de bloc

908
Administratorii din Timişoara sunt buni de plată. Aceştia s-au trezit că au de achitat către Fisc contribuţiile la sănătate pentru jumătate din anul 2012, asta deşi oamenii susţin că ei nu trebuie să plătească aceste sume. Ei spun că munceau ca administratori în baza unor convenţii civile şi, având şi alte locuri de muncă, sănătatea le era plătită de angajator.
ANAF vede altfel situaţia şi le-a trimis mii de somații de plată. Unii au de achitat câteva sute de lei, dar alţii sunt datori cu peste 1.000 de lei. Oamenii susţin că, înn ceea ce privește Codul Fiscal, acesta este de partea lor şi, potrivit acestuia ei trebuia să îşi achite individual CAS la sănătate numai pentru semestrul II din 2012, ceea ce au şi făcut.

Reprezentanţii Finanaţelor Publice Timiş spun, însă, că în baza Legii sănătăţii, administratorii de bloc trebuie să achite individual contribuţiile pe tot anul, cu toate că ele erau achitate de angajatori. Administratorii de bloc sunt decişi să conteste impunerile de plată şi chiar să dea în judecată ANAF.

LĂSAȚI UN MESAJ