Elevii din Timișoara vor avea în curând noi parteneri de discuții despre lege și respect între oameni – Video

213

Pentru ca elevii să nu vadă în jandarmi sau polițiști doar ce le-a rămas în amintire din celebrele filme franceze cu Louis de Funes, ci așa cum ar trebui să cunoască și latura lor mai apropiată de problemele locale, a avut loc o întâlnire interesantă la una din cele mai mari școli din oraș.

JANDARMII LA SCOALA GEN.30.Still010

La Școala Gimnazială numărul 30 din cartierul Soarelui s-au adunat profesori, jandarmi, pompieri, polițiști și chiar conducerea Consiliului Județean Timiș. Împreună cu inspectorii școlari au pregătit un program în care au vorbi elevilor despre apropierea dintre oamenii în uniformă și elevi. Aceștia ar trebui să aibe încredere maximă și să vadă în ei niște frați mai mari ce pot să-i ajute la nevoie. Și nevoie este tot timpul de câte cineva. În drum spre sau dinspre casă elevi pot vedea diverse intâmplări sau lucruri ce le vor atrage atenția. Pot observa chiar unele infracțiuni ce se petrec în spațiul public. Chiar dacă sunt mici pot asista la un accident de circulație sau un început de incendiu. Acestea nu trebuie trecute cu vederea și se pot anunța adulții cunoscuți, profesorii sau oamenii în uniformă. Ar trebui să aibe o cât mai mare încredere că vor fi feriți de fapte negative.

JANDARMII LA SCOALA GEN.30.Still008

Acțiunea de la școală a fost de fapt lansarea oficială a unui proiect făcut împreună de Inspectoratul Județean de Jandarmi Timiș, Autoritatea de Ordine Publică a județului Timiș (ATOP), Consiliul Județean și Inspectoratul Școlar. Proiectul are un titlu sugestiv „Respectul dintre oameni în numele legii”. Se va desfășura pe perioada întregului an școlar la mai mmulte școli din Timișoara dar și din județ.

JANDARMII LA SCOALA GEN.30.Still009

S-au distribuit pliante informative către elevi ce astfel au aflat ce trebuie să facă în diverse situații. Vor mai avea loc și întâlniri informale de discuții cu elevii. Jandarmii vor discuta cu copii ca la o ora de dirigenței mai aparte. Se vor populariza unele legi care este bine să fie cunoscute și de cei mici. Nu vor fi ocolite nici discuțiile cu părinții sau cu profesorii atunci când sunt noutăți ce ar trebui știute și de adulți. Sunt adevărate colaborari dintre conducerea școlilor și militari pentru impunerea unui climat de ordine și mai mare siguranță pentru copii.

Toți cei prezenți au apreciat ca fiind foarte bine venite astfel de acțiuni. Rezultatele ar trebui să se vadă în sporirea unui climat de civilizație între cei mici ce vor fi viitoarea societate.

LĂSAȚI UN MESAJ