Lecția de viață a unei familii care trăiește într-un vagon vechi, fără curent electric şi căldură VIDEO

149

O familie din Alba ne dă tuturor cea mai importantă lecţie de viaţă. Casa lor e un vagon vechi fără curent electric şi căldură, iar universul lor e un câmp de lângă Alba Iulia, unde şi-au amenajat stâna.

Rupţi de civilizaţie, pentru 3 copii şi părinţii lor singura avere e bucuria de a fi împreună, în familie. Deşi uneori adorm flămânzi, iar copiii visează la ciocolată sau la marea, pe care au văzut-o doar în fotografii.

Andreea, Dumitru şi Dumitra. Trei copii care abia se văd printre sutele de oi pe care le mână spre părâu, cu îndemânarea unui om mare. Dumitra are 4 ani, Dumitru 5 şi Andreea 9.

Lumea lor e un vagon care le ţine loc de casă, cât părinţii muncesc la o stână din Alba. Şi câmp, cât vezi cu ochii. Jucării nu au avut niciodată, iar la oraş nici nu mai ţin minte când au fost ultima oară.

Este foarte dureros. Când copilul îți cere să meargă la un loc de joacă sau într-o vacanță. O mamă suferă foarte mult când nu poți să îi oferi. Dar noi suntem fericiți așa cum suntem”, a fost răspunsul unei mame care își crește copiii în mijlocul câmpului.

Fericirea lor vine din viaţa simplă şi din iubirea pentru familie. Îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru ce au şi se bucură că sunt sănătoşi. Deşi uneori părinţii adorm seara flămânzi, dar mulţumiţi că ultima bucată de pâine le-au dat-o copiilor.

În vagonul în care se adăpostesc nu au curent electric, nici căldură.

Andreea nu ar da viaţa liniştită de la stână pe cea de la oraş, deşi visează câteodată la gustul ciocolatei sau al prăjiturilor din cofetărie şi ar dori ca mama să-i cumpere măcar acum prima păpuşă. De când s-au închis şcolile, fetiţa de nouă ani nu mai ştie nimic de colegii ei şi nici n-a mai primit vreo veste de la doamna învăţătoare.

Sunt săraci, dar ne dau tuturor o lecţie importantă. Cea mai mare avere a lor este familia şi bucuria de a fi împreună. Un voluntar care i-a descoperit e singura lor legătură cu civilizaţia.

sursa – ziarulunirea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ