La Timișoara este organizată o nouă ediție a Marșului Învierii, de Paști

320
marsul invierii

Învierea Domnului Isus Hristos este vestită în mod public, la Timișoara, în a doua zi de Paști. Pentru cel de-al 25-lea an consecutiv, bisericile creștine din capitala Banatului organizează Marșul Învierii, la care sunt așteptați să participe credincioși indiferent de confesiune.

Acțiunea are loc în data de 2 mai, de la ora 15.00. Potrivit inițiatorilor, Marşul Învierii este o acţiune cu caracter interconfesional fiind recunoscută atât pe plan naţional cât şi pe plan internaţional, având drept scop proclamarea în mod public a Învierii Domnului nostru Isus Cristos.

Procesiunea va începe în faţa Catedralei Mitropolitane din Timişoara, unde după o scurtă introducere, se va rosti o rugăciune, iar apoi toţi cei prezenţi se vor deplasa pe traseul tradiţional: Primărie – Consiliul Judeţean Timiş – urmând ca în Parcul Rozelor să aibă loc un serviciu de evanghelizare.

De asemenea, participanții la Marșul Învierii se vor opri la fiecare instituţie și vor citi un text biblic, iar unul dintre liderii bisericilor creştine din Timişoara va înălţa o rugăciune de mulţumire şi binecuvântare. Pe traseul amintit, fanfarele vor intona imnuri dedicate acestui eveniment.

LĂSAȚI UN MESAJ