La sfârșitul lunii mai, timișorenii s-ar putea plimba cu vaporașele pe Bega

237

Vaporaşele ar putea circula pe Bega de la sfârşitul lunii mai, când ar urma să fie creată Administrarea Căii Navigabile Canalul Bega, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, primarul Nicolae Robu.

Acesta a precizat că a încercat să rezolve problema pe două căi, respectiv printr-un amendament parlamentar depus de către deputatul liberal Marilen Pirtea şi pe cale guvernamentală.

„Eu l-am rugat pe deputatul Marilen Pirtea să facă amendamentul de modificare a Legii Ministerului Apelor şi Pădurilor, care, dacă ar fi trecut, s-ar fi putut rezolva problema prin înfiinţarea structurii numite Administrarea Căii Navigabile Canal Bega în jurisdicţia ministerului respectiv. Amendamentul a căzut (săptămâna trecută – n.r.) pentru că nu a fost susţinut de majoritatea parlamentară, dar eu am discutat cu cei din Ministerul Transporturilor şi s-a găsit o altă soluţie. Mi s-a promis că în luna mai problema va fi rezolvată de către Guvern”, a afirmat Nicolae Robu.

Edilul a spus că nu i s-au dat detalii, dar că, în urma discuţiilor avute săptămâna trecută cu secretarul general al Ministerului Transporturilor, Elena Petraşcu, s-a convenit ca Primăria municipiului Timişoara să pună la dispoziţia ministerului un sediu corespunzător în regim de comodat pentru Administrarea Căii Navigabile Canalul Bega, un spaţiu fiind deja identificat.

Primarul a anunţat în urmă cu mai mult de un an că întârzierea de către Guvern a emiterii unei ordonanţe privind crearea acestei administraţii navigabile până în luna iunie 2018 poate duce la pierderea a şase milioane de euro, fonduri europene prin care s-a finanţat un proiect ce prevedea şi cumpărarea vaporetelor.

sursa: Agerpres

LĂSAȚI UN MESAJ