La Peștera Românești va avea loc tradiționalul concert anual

794

Printre stalactite și stalagmite, Filarmonica Banatul va concerta la Românești în data de 23 octombrie.

Tradiționalul concert de la Peștera Românești va avea loc anul acesta de la ora 13. Orchestra simfonică a Filarmonicii Banatul le va oferi melomanilor care vor avea curaj să îndure frigul din peșteră un program ales pe sprânceană într-un cadru inedit. Acesta este cel de-al 32-lea concert organizat aici.

Peștera Românești a fost pentru prima dată gazda unui concert în anul 1984, când Cercul Speotimiș organiza cel de-al 12-lea Speosport Republican. Primul concert din Peștera Românești a fost un concert simfonic inaugural al Speosportului în data de 11.10.1984. Succesul de care s-a bucurat acest prim concert a făcut ca evenimentul să se repete, încă o dată, iar apoi din nou și din nou, devenind treptat un obicei binecunoscut ca în fiecare an Filarmonica Banatul din Timişoara să susţină un concert în Peștera Românești.

Accesul în zonă se poate face pe drumul dintre Deva și Lugoj – DN 68A până în localitatea Coșava, din Coșava urmându-se șoseaua spre Valea lui Liman până în satul Românești. De aici se urmează traseul marcat – cruce galbenă – ce părăsește satul în dreputul cimitirului și duce până la peșteră (o oră mers pe jos). Traseul dintre sat și peșteră este accesibil cu mașini de teren sau cu garda mare până într-o poiană situată la câteva sute de metri de intrarea în peșteră.

Spectatorii vor avea parte de o reprezentație susținută de Orchestra Simfonică a Filarmonicii Banatul, dirijor Wolfgang Gröhs (Austria), solistă Aura Twarowska – mezzosoprană (Austria).

În program, compoziții de: W.A. Mozart, J. Strauss, J. Brahms, Fr. von Suppe.

LĂSAȚI UN MESAJ