La mulți ani, Timișoara! Se împlinesc 99 de ani de administație românească în Banat

152

A început săbătoarea! 3 august este ziua în care Timișoara este celebrată. Un oraș frumos, cu bune și rele, dar cu un spirit aparte, merită să fie sărbătorit așa cum se cuvine.

Timișoara își serbează ziua în 3 august pentru că în această zi, în 1919, armata română intra în cetate și instaura administrația românească, sub connducerea lui Vigil Economu. Atunci a fost momentul în care Timișoara și Banatul au fost alipite României Mari.

Vineri, militarii din Timișoara recrează momentul intrării trupelor românești în Piața Unirii, iar autoritățile scot vaporașele la apă pentru cei care doresc să se plimbe. Totul este gratuit.

Seara au loc mai multe concerte. Iată programul complet al concertelor:

Vineri, 3 august, de la ora 19:30, vor cânta Lidia Buble, Alex Velea, Antonia și Connect-R. Sâmbătă, 4 august, de la ora 19:30, își arată măiestria pe scenă Horia Brenciu & HB Orchestra, Vama, Phoenix și The Weekend Bandits.
Duminică, 5 august, de la ora 19:30 urcă pe scenă din Victoiei Axis, Bega Blues Band & Sanat Deliorman din Turcia, precum și Petting Blues Band din Serbia.

Toate sunt trupe de blues, pentru că după ziua orașului debutează Festivalul Blues pentru Timișoara. Distractia organizată de Primăria Timișoara costă 500.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ