12.9 C
Timișoara
vineri 29 septembrie 2023

La Lugoj, mai multe părți din spitalul municipal urmează să fie demolate. Totul în speranța că acolo urmează să fie ridicat un spital nou

AdministrațieLa Lugoj, mai multe părți din spitalul municipal urmează să fie demolate....

Primăria Lugoj se pregătește de demolarea a 14 clădiri din patrimoniul spitalului, după ce a obținut avizul Ministerului Sănătății. Demersul face parte din planurile municipalității de a construi un nou spital și de a reabilita clădirile existente pentru funcțiuni conexe.

Între timp, însă, secțiile vor fi mutate pentru asigurarea continuității tratării pacienților, dă asigurări primarul interimar al Lugojului, Bogdan Blidariu.

“Desigur, construirea acestui nou spital presupune demolarea mai multor corpuri de clădire. Demolarea va începe concomitent cu construcția noului spital, adică prin grija conducerii spitalului se asigure continuitatea funcționării. Secțiile vor fi relocate în cadrul corpului principal și în cadrul corpului din spate, care nu se demolează”, spune Bogdan Blidariu.

Amintim, contractul de finanțare pentru ridicarea noului spital a fost semnat în martie și are o valoare de circa 150 de milioane de euro.

Deocamdată, însă, nu s-a stabilit data exactă pentru începerea demolării clădirilor, dar acest lucru ar putea avea loc cel mai devreme în toamnă.

Sursa: http://www.radiotimisoara.ro/

Alte subiecte :

Citește și :