La Dumbrăvița camerele văd tot

93

La doi pași de Timișoara, la Dumbrăvița, funcționează de cîteva zile unul din cele mai performante sisteme de supraveghere video din țară. Imaginile obținute de la o multitudine de camere de supraveghere de înaltă performanță, instalate în cele mai neașteptate locuri, sunt monitorizate și stocate într-un centru de control. AIci se pot vedea o multitudine de detalii cu o fidelitate ieșită din comun și datele obținute se pot analiza și corela cu o bază de date imensă ce se leagă și la sistemele de peste hotare. Orice mașină înmatriculată oriunde în Europa poate fi fotografiată și verificată pe loc orideunde ar veni.
După cum spun tehnicienii ce se ocupă de sistem nimeni nu poate scăpa dacă face ceva ilegal.

– Vă rugăm să ne vorbiți despre acest nou proiect și importanța sa.
– Tocmai ce am finalizat un proiect finanțat prin AFIR, în valoare de 372 000 de lei, care a presupus montarea a 62 de camere dintre care 55 de camere speed dom și 7 camere RPR. Cred că acest proiect este foarte util pentru comunitate pentru că va crește cu certitudine siguranța cetățenilor. Ne va permite să identificăm și să monitorizăm orice act reprobabil care se produce pe raza comunei Dumbrăvița. A fost un proiect drag mie. L-am acceptat chiar la preluarea mandatului. A fost un proiect blocat, tocmai ce a m primit o notificare că este pierdut. Am plătit o penalizare și am reușit să-l repunem pe lista de finanțare a proiectelor și astăzi suntem bucuroși că am reușit să-l finanțăm.
A declarat plin de bucurie primarul USR-ist Horea Bugarin.

„ Dorim să vă aduce la cunoștiință faptul că instituția noastră a fost dotată cu un sistem ultramodern de supraveghere operativă a localității. Acest sistem modern de supraveghere este dotat cu 55 de camere rotative care pot mări imaginea până la doi kilometri distanță. Mai sunt și șapte camere LPR care pot să identifice inclusiv numerele de înmatriculare de la toate autoturismele care străbat raza unității noastre teritoriale. atât pe timp de zi cât și pe timp de noapte. Mai exact, introduce numărul de înmatriculare în baza sistemului iar camerele de supraveghere video de pe raza localității le identifică în timp real exact unde se află autoturismul pe traseul parcurs. Totodată mai există 32 de camere fixe în diverse obiective de interes public: parcuri, școală, săli de sport și așa mai departe, acestea ne ajută și ne sprijină în vederea combaterii fenomenului infracțional pe rază unității administrative teritoriale.
Dorim să vă aducem la cunoștiință faptul că ne-au sprijinit și ne sprijină atât poliția locală cât și poliția națională la depistarea autorilor unor infracțiuni contra unor persoane, respectiv contra patrimoniului. Totodată, pe linia noastră de muncă este combaterea și protejarea mediului, combaterea contravențiilor la regimul mediului au fost aplicate nu mai puțin de zece sancțiuni în valoare de zece mii de lei fiecare pentru depozitarea ilegală a deșeurilor pe raza comunei Dumbrăvița.
Mai mult decât atât, dorim să vă mai reamintim faptul că poliția locală supraveghează operativ toată rază unității administrativ-teritoriale Dumbrăvița și să fiți atenți să nu depozitați deșeuri pe domeniul public ăn locuri care nu sunt destinate acestui scop” a mai adăugat reprezentatul Poliției Locale.

LĂSAȚI UN MESAJ