La concurență cu mondialul din Rusia a avut loc turneul de la Mangalia ce a adus mai mult timișenilor

100

Cu toate că fotbaliștii timișoreni îngroașă rândurile în liga a doua, iar în prima au lăsat locul unor echipe anonime din localități obscure, viitorul încă sună bine. Cei mai mici câștigă aproape orice competiție. Peste un deceniu se va mai auzi de copiii ce acum vin la stadion aduși de mână de părinți și bunici.

Recent la malul mării a avut loc un eveniment ce poate aduce bucurie atât celor mici cât și iubitorilor de sport în general. Complexul sportiv Calatis Mangalia a găzduit în perioada 25–28 iunie ediția a IV-a festivalului fotbalistic de pe litoralul românesc– SUMMER CUP MANGALIA.

Turneul a fost special conceput pentru copii născuți în anii: 2003, 2007, 2008, 2009, 2010 și 2011. Organizatorii au ținut cont de rezultatele înregistrate la precedentele competiții când au făcut invitațiile pentru această întrecere, care s-a anunțat a fi una echilibrată și foarte spectaculoasă.

Timișoara a participat la acest turneu cu două echipe – SPORTTIM și A.C.S. GHIRODA la grupa de vârstă a celor născuți în 2011, ambele echipe fiind antrenate de binecunoscutul Cristi Morar ce nu mai are nevoie de prezentări în rândul celor ce apreciază fotbalul copiilor.

Micii fotbaliști s-au confruntat pe terenul de fotbal cu echipele A.S. Aripile Bacău, Luceafărul Târgul Jiu, C.S.M. Reșița, Kinder Constanța, Athletic Slatina, A.S. Play Bacău, Galactic Focșani, F.C. Inițial București.

După un galop de sănătate în grupe, micii fotbaliști de la A.C.S. Ghiroda au ajuns în finala grupei unde i-au întâlnit pe cei de la A.S. Aripile Bacău. Aceștia au fost susținuți de o puternică galerie cu un arsenal bine pus la punct de fumigene, artificii, și stații de amplificare. De asemenea au beneficiat și de un imn plăcut cântat cu ardoare de părinții celor mici, astfel a luat naștere un adevărat spectacol pentru o veritabilă finală.

Dar toate acestea nu i-au intimidat pe micuții noștrii sportivi de la A.C.S. Ghiroda. Sub atenta îndrumare de pe margine a antrenorului Cristi Morar, echipa noastră, după un angajament total, a câștigat cu scorul de 6-1 finala cu băcăuanii de la Aripile. Timișenii au obținut locul I mult râvnit la categoria lor de vârsta.

Premierea competiției a fost făcută de multipla campioană mondială și olimpică, Lavinia Miloșovici.

Cum toți au muncit mult, dar și bine, pe teren, merită toate felicitările cei mai mici fotbaliști: Paul, Patric, Deian, Robert, Milan, Edy, Gabi, Răzvan, Patric O, Patric II, MihaiI, Alex. Bodo Edy și David Lazăr au fost recompensați cu diploma de cel mai bun portar și atacant al turneului.

LĂSAȚI UN MESAJ