Klaus Iohannis: nu am de gând sa fac rabat de la criteriile de anul trecut. Nu voi desemna decât un premier integru-VIDEO

228

Klaus Iohannis: nu am de gând sa fac rabat de la criteriile de anul trecut. Nu voi desemna decât un premier integru

Președintele Klaus Iohannis, a declarat, că nu există premisele unui blocaj politic îndelungat, iar în cazul în care moţiunea de cenzură va trece nu va desemna decât un premier integru. Totodată, şeful statului a spus că România este o ţară stabilă, în ciuda crizei politice, pentru că are o situaţie economică foarte bună şi este văzută ca un partener de încredere.

„Eu nu mi-am schimbat opiniile politice. Sunt în continuare de părere că în România nu se poate desemna decât o persoană integră. Nu am de gând să fac rabat criteriile din toamna anului trecut”, a declarat Iohannis.

Totodată, preşedintele a spus că are deja un draft de agendă şi „lucrurile vor merge în orice variantă ordonat, astfel încât România să funcţioneze”, subliniind „nu trebuie nimeni să îşi facă nimeni probleme”.

Iohannis a promis că imediat după ce va reveni în ţară se va apleca şi asupra „demisiile miniştrilor”.

Nu în ultimul rând, preşedinte a spus că România este o ţară stabilă, în ciuda crizei politice.

„Trebuie să ducem România înainte. România are o stituatie economică foarte bună, suntem văzuţi ca parteneri serioşi, de încredere, aceste lucruri nu trebuie să le punem sub semnul întrebării. Trebuie o terminare urgentă a crizei şi reluarea normalităţii”, a mai spus şeful statului.

Vizită lui Iohannis în Germania are loc în contextul în care în acest an se împlinesc 50 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice la nivel de ambasadă, 25 de ani de la semnarea Tratatului privind cooperarea şi parteneriatul în Europa dintre România şi Germania, precum şi 10 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană.

sursa: m.hotnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ