Klaus Iohannis: Este cert. Voi convoca Referendumul pe Justiție pe 26 mai

67

Președintele României Klaus Iohannis a anunțat că referendumul pentru Justiție va fi organizat pe 26 mai, odată cu alegerile europarlamentare. Iohannis nu a precizat care va fi întrebarea de pe buletinul de vot de la referendum, însă a adăugat că este dreptul suveran al cetățenilor să decidă dacă „corupția va deveni politică de stat” în România.

„PSD continuă asaltul la adresa Justiției, declanșat de când a preluat guvernarea. De această dată, pesediștii vor să dea OUG prin care să modifice codurile penale. Golăneala PSD a depășit orice limită. Nu trec nici măcar 3 zile fără să dea ordonanțe. Nu este nici în spiritul Constituției, nu servește echilibrului democratic ca Guvernul să apeleze atât de des la ordonanțe de urgență.

Este complet nejustificată urgența pe care Guvernul o acordă acestor OUG-uri. Adoptarea acestor ordonanțe ar intra în conflict cu prerogativa constituțională a Parlamentului de a legifera, câtă vreme Codul penal încă se discută în Parlament. Pesediștii trebuie să înceteze atacurile la adresa Justiției.

 

Pesediștii trebuie să înțeleagă că Justiția nu este la bunul lor plac. Sunt principii extrem de simple în orice stat de drept și în orice democrație, sunt valori pentru care oamenii au ieșit în stradă și în decembrie ’89, și în ultimii doi ani. Este evident că PSD încearcă să ignore aceste adevăruri. Le dau o veste: nu o mai pot face. Justiția este o temă de interes național, iar cetățenii au dreptul suveran să decidă dacă vor sau nu să lase corupția să devină politică de stat”, a transmis Klaus Iohannis.

 

LĂSAȚI UN MESAJ