Kelemen Hunor amenință că nu-și dă pantalonii jos în interiorul coaliției! Ce se întâmplă, acum, în negocierile pentru noul guvern

278

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că formaţiunea sa nu va renunţă la niciunul dintre ministerele pe care le are în prezent în Executivul interimar şi că nu este posibil ca UDMR să fie doar un element de „decor”, într-un Guvern. Negocierile pentru formarea Guvernului PNL-PSD-UDMR, cu sprijinul grupului minorităţilor din Parlament au fost întrerupte, după refuzul UDMR de a renunţa la Ministerul Dezvoltării.

„Se poate aştepta la un vot în Parlament, joi, dacă discuţiile vor fi finalizate până luni”, a declarat vicepremierul interimar Kelemen Hunor în urma şedinţei de negoceri de vineri dintre partidele care doresc formarea unei noi coaliţii de guvernare.

„Un singur lucru nu este posibil şi nu va fi posibil, ca UDMR-ul să fie un element de decor, într-un Guvern. Acest lucru nu este posibil, să stăm noi cu pantalonii daţi jos, până la genunchi, şi să aşteptăm poştaşul zâmbind în fiecare lună. Aşa ceva nu este posibil, orice altceva este posibil”, a comentat Kelemen Hunor blocajul din discuţiile privind împărţirea portofoliilor”, a declarat liderul UDMR, vineri, la finalul negocierilor pentru formarea unui nou Guvern.

Înrebat dacă UDMR ar putea ieşi de la guvernare în cazul în care nu va avea Ministerul Dezvoltării, preşedintele UDMR a spus că „orice este posibil”.

„Această afimaţie este destul de corectă în acest moment”, a mai declarat el fiind întrebat cu privire la părăsirea guvernării în cazul în care UDMR nu va primi ministerele pe care le doreşte în cadrul negocierilor.

Liderul UDMR spune că va exista Guvern, indiferent dacă iese UDMR de la negocieri, argumentând că este posibilă formarea unei majorităţi în Parlament, fără formaţiunea pe care o conduce.

Nicolae Ciucă, propunerea PNL pentru conducerea viitorului Executiv a declarat că partidele politice vor lua o pauză de la negocieri pentru a discuta în interiorul formaţiunilor politice. Şeful delegaţiei de negocieri a PNL a mai declarat că niciun partid nu îşi doreşte să intre la guvernare în cazul plecării de la negocieri a unuia dintre acestea sau a grupului minorităţilor din Parlament.

În ceea ce priveşte desfiinţarea SIIJ, asupra căreia partidele au opinii diferite, Kelemen Hunor a declarat că s-a „discutat că se va găsi printr-un act normativ la nivel de lege desfiinţarea şi reorganizarea”.

Sursa: https://adevarul.ro/news/politica/kelemen-hunor-lucru-nu-posibil-udmr-element-decor-stam-pantalonii-jos-asteptam-postasul-zambind-luna-1_6197a9035163ec4271b8ea05/index.html

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ