Justiția a fost inundată de flori… FOTO-VIDEO

120

Ce frumos ar fi să se împlinească măcar pentru câteva clipe enunțul din titlu!

Dar, departe de a fi materializarea unui vis ca cel al lui Lennon, este doar o realitate mai prozaică de pe la noi din urbe.

Ca orice adevăr românesc, se confirmă doar pe jumătate. Este vorba de Parcul Justiției care în fiecare primăvară se încarcă de mii de culori și de miresme de umblă ciorile din parcul vecin, al Catedralei, năuce de atâta frumos.

Dintre toate parcurile Timișoarei, unele sunt acceptabil de îngrijite, altele sunt într-un veșnic șantier ce nu se mai isprăvește niciodată, dar cu siguranță cel mai spectaculos este cel de peste drum de primăria municipiului. Poate apropierea de sediul edililor să fie cauza? Important este, însă, că acolo, de câțiva ani, este laboratorul de încercări horticole ale celor de meserie.

Încă nu este duminica Florilor, dar parcul este inundat de lalele ca o o alee de grădină olandeză. Sunt de toate culorile și formele. Chiar și din cele duble și încrețite pe margini. Atracția este maximă pentru trecătorii ce le admiră și fură mii de fotografii. De fapt, este singurul furt acceptat în acest parc. Nu ca cel din zilele trecute, când un neisprăvit fără căpătâi, dar plin de idei proaste a încărcat sacii cu câteva sute de narcise în ideea că se va îmbogăți. Narcisele, atât de firave și trecătoare sunt un covor compact de galben diafan ce trebuie lăsate pe teren. Odată smulse, oricum nu rezistă prea mult și se ofilesc într-o singură zi.

Pentru că vorbele sunt goale în fața naturii, cititorii care nu au ajuns în centru sunt invitați să admire imaginile, iar mai apoi să se grăbească să vadă și pe viu. Gingășia florilor este efemeră, luați-vă camerele sau telefoanele și grăbiți-vă în parc!

 

LĂSAȚI UN MESAJ