Jurnaliștii Timișoarei n-au reușit să-i lămurească pe cetățeni cu cine să voteze-VIDEO

667

Jurnaliştii Timişoarei, cu suportul Academiei de Advocacy, au încercat să vină în sprijinul cetăţenilor ei, în vederea alegerii celui mai potrivit candidat la funcţia de primar al Timişoarei. În acest sens, au pregătit un set de trei întrebări pe cele mai arzătoare teme ale oraşului: sănătate, trafic urban şi câştigarea proiectului pentru titlul de Capitală Europeană 2021, plus încă o întrebare surpriză. Timpul avut la dispoziție de fiecare candidat pentru a răspunde a fost de 2 minute.

Din start însă, din cei 11 candidaţii la funcţia de primar al Timişoarei înscriși în cursă pentru mandatul 2016 – 2020, pe care i-am așteptat astăzi să răspundă la aceste întrebări, într-o ordine stabilită prin tragere la sorţi au lipsit 3. Actualul Primar, Nicolae Robu, din partea PNL a anunțat că nu poate participa. Candidatul UNPR, Ion Răducanu, a anunțat că nu poate onora dezbaterea pentru că s-a îmbolnăvit subit iar candidatul PND, Petrică Folică, a declinat și el invitația organizatorilor.

Cetăţenii interesaţi au putut vizualiza poziţiile candidaţilor pe youtube şi au audiat întreg evenimentul, pe frecvenţa 88,8 MHz – Radio Vest Timişoara. Au răspuns invitației și apoi la întrebări, în ordinea stabilită la sorți, Cosmin Trif, din partea PPU, Liviu Băcana, din partea PRU, Adrian Orza, independent, Molnar Zsold, candidatul UDMR, Florin Bârsășteanu, candidatul PSD, Ilare Bordeașu, din partea ALDE, Marius Dugulescu, candidatul PMP și Gabriela Tiriteu, din partea BUN.

Din păcate, nu cred că jurnaliştii Timişoarei au reușit ca, prin acest eveniment să clarifice opţiunile cetăţenilor ei, în a alege candidatul cel mai pregătit pentru funcţia de primar al Timişoarei, într-un mandat decisiv pentru evoluţia oraşului. Asta pentru că nici acum nu s-a depășit nota în care a decurs, în general, toată campania pentru alegerile locale de duminică, 5 mai. Aveți ocazia să citiți mai detaliat cum răspund canditații la problemele cele mai arzătoare ale orașului în ediția tipărită a săptămânalului ”Banatul Azi” care apare joi, 2 mai.

LĂSAȚI UN MESAJ