Jurnalist celebru, avertisment dur despre ce va aduce noua ,,Alianță a Vestului”

787

Primarii Nicolae Robu, Emil Boc, Gheorghe Falcă şi Ilie Bolojan, au pus oficial, sâmbătă, bazele Alianței Vestului.

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu atrăgea recent atenția la Digi24 că Transilvania nu este dispusă să urmeze un drum care o îndepărtează de UE.

„Dacă România merge acum pe calea pe care o împing Dragnea, Tăriceanu, Vâlcov, Ștefănescu, Rădulescu și compania, adică împotriva Uniunii Europene, spre scoaterea de facto a României din Uniunea Europeană, Transilvania nu va urma această cale. N-o va urma. Transilvania a fost obișnuită să fie o țară europeană foarte mult timp, spre deosebire de celelalte două țări române, și nu va accepta așa ceva. Așa că mie nu mi-e așa de teamă de proiectele autonomiste ale UDMR-ului, cât îmi e… deci, nu de ungurii din Ardeal, ci de ce vor zice românii din Ardeal. Așa cum pleacă milioane de români – avem cea mai mare diaspora din Europa -, ar putea la un moment dat să plece cu țară cu tot. Pentru că, dacă noi ne ducem în șanț în raport cu drumul față de Uniunea Europeană sau ne ducem într-o parcare din-asta laterală, cu coji de pepeni, cu semințe pe jos, cu hârtii și PET-uri aruncate, și ne parcăm acolo, Transilvania nu va face asta”, spunea jurnalistul.

sursa – stiripesurse.ro

2 COMENTARII

  1. Atentie mare: Unitatea nationala este, pentru romani, un scop mai presus de orice. De absolut orice ! Chiar si decat Libertatea sau bunastarea ! Nu degeaba, Mircea isi apara „saracia si nevoie si neamul”…
    Indiscutabil ca ce fac Dragnea, Valcov et comp este revoltator dar nu sunt acestea motive suficiente pentru a justifica o actiune cu finalitate evident secesionista. Este regretabil ca un om cu inteligenta lui Cristian Tudor Popescu argumenteaza cu fervoare de Casandra actiuea primarilor secesionisti justificand si credibilizand demersul lor care, repet, are efect secesionist. Daca – Doamne fereste – ce este acum doar un stecariu de cosmar se va infaptui, toate nefacutele lui Dragnea et comp vor fi date uitarii. In schimb toti cei care, intr-un fel sau altul au sprijinit demersul secesionist, indiferent de argumentele lor, vor fi taxati ca tradatori de neam si tara. Si nimeni nu-i va putea apara. Dumezeu sa-i ierte caci romanii nu cred ca-i vor ierta…. Nici contemporanii si cu atat mai putin cei care au luptat si s-au jertfit pentru Marea Unire ! De Bratianu, Maniu, Iuliu Hosu si altii mi-e si teama sa pomenesc ! Opriti-va nenorocitilor si caiti-va pana nu este prea tarziu !

  2. Un narcisism patologic il impiedica pe CTP sa vada lucrurile intr-o perspectiva mai cuprinzatoare. Daca esti om, mergi si in Iad pentru a ramane impreuna cu Neamul tau. Sunt lucruri mult mai importante decat banii.
    Mai importante chiar decat libertatea. Si oricum mai importante decat dragostea de sine….

LĂSAȚI UN MESAJ