Judecătorii din Timiș vor ca procurorii să nu mai aibă un cuvânt de spus în cariera lor

113

Adunarea Generală a judecătorilor Tribunalului Timiș subscrie rezoluției adoptate pe 29 mai de către toți președinții și vicepreședinții de tribunale din țară. Prin această rezoluție se cerea separarea apelor în Consiliul Superior al Magistraturii astfel încât procurorii să nu se mai poată pronunța asupra carierei judecătorilor.

„Adunarea Generală a Judecătorilor din cadrul Tribunalului Timiş, întrunită în şedinţa din data de 07.06.2017,  îşi exprimă adeziunea la Rezoluţia adoptată la data de 29 mai 2017 în cadrul „Întâlnirii semestriale a preşedinţilor si vicepreşedinţilor de tribunale”, prin care se solicită separarea,  în cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, a atribuţiilor secţiilor, astfel încât deciziile privind cariera judecătorilor şi managementul instanţelor judecătoreşti să fie adoptate doar de către Secţia pentru judecători.

Adunarea Generală solicită, de asemenea, Consiliului Superior al Magistraturii încetarea de îndată a detaşărilor şi a delegărilor judecătorilor la instituţii din afara sistemului judiciar întrucât, prin blocarea posturilor la instanţe, este afectată buna funcţionare a acestora, prin creşterea proporţională a volumului de muncă a fiecărui judecător”, ne-a transmis judecătorul Ovidiu Roman, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Timiș.

Și la ora actuală CSM are o Secție pentru Judecători și o Secție pentru Procurori însă sunt și situații în care diverse decizii sunt luate de către Plenul CSM, plen din care fac parte atât reprezentanți ai procurorilor, ai ONG-urilor cât și ministrul justiției.

LĂSAȚI UN MESAJ