Poliția a băgat spaima în vânzătorii ambulanți!

106

Zeci de vânzători ambulanți, care agasează timișorenii la terase sau în parcuri au fost sancționați de polițiștii locali.

Aceștia atrag atenția că, o dată cu încălzirea vremii, a crescut numărul persoanelor depistate desfășurând acte de comerț stradal fără a deține autorizație în acest sens, persoane care vând diverse obiecte în zonele aglomerate ale orașului.

În ultima lună peste 45 de persoane care comercializau obiecte precum ochelari de soare, linguri din lemn, parfumuri contrafăcute, încălțăminte, cosmetice, pâlnii etc au fost sancționate cu amenzi între 150 și până la 500 lei, bunurile fiind ridicate în vederea confiscării.

Astfel de comercianți au fost depistați inclusiv în zona centrală a orașului precum Piața Victoriei, Libertății, Piața Unirii, unde agasează persoanele aflate la terase prin oferirea spre vânzare a unor astfel de bunuri.

De asemenea, la începutul acestei luni, în perioada în care au fost organizate manifestări dedicate copiilor, în Parcul Ion Creangă au fost depistate și sancționate conform Legii 12/1990 republicată un număr de 10 persoane care vindeau baloane, jucării, zahăr din care se prepară vata de zahăr, toate fiind vândute fără autorizație, având și o calitate îndoielnică.

Marfa ridicată în vederea confiscării este predată pe bază de proces-verbal la Direcția Finanțelor Timiș, unde o comisie formată din reprezentanții a cinci instituții ale statului dispune valorificarea acesteia.

Poliția locală ține să atragă atenția populației să nu cumpere astfel de produse deoarece bunurile nu sunt de calitate și le poate fu pusă sănătatea în pericol.

LĂSAȚI UN MESAJ