Joburi în IT. Ce trebuie să știi ca să câștigi mii de euro pe lună

145

Unul dintre domeniile în care o persoană cu studii și specializări și, eventual, cu experiență anterioară își poate găsi cu ușurință un loc de muncă este IT Software.

În prezent, pe site-ul de recrutare eJobs.ro sunt postate 2.541 de joburi disponibile în domeniul IT Software. Majoritatea locurilor de muncă sunt oferite de companii străine care și-au deschis sedii în România pentru a beneficia de talentul și cunoștințele românilor în materie de IT. Însă, sunt și locuri de muncă oferite de companii din afară.

Deși majoritatea anunțurilor de angajare stabilesc faptul că salariul final va fi negociat în urma interviului de angajare, media lefurilor din această industrie se cifrează la aproximativ 1.000 de euro pe lună. În București salariile sunt mai mari decât în alte orașe din țară. De asemenea, lefurile cresc pe măsura experienței și a calificărilor, potrivit Capital.

Un student în domeniu, fără experiență, are șanse să-și înceapă cariera în cadrul unui internship la companiile mari plătit cu 1.000-1.200 de lei pe lună. Însă, dacă are studiile absolvite, un tânăr se poate angaja pe un salariu lunar de cel puțin 500 de euro.

De exemplu, o companie angajează în București un IT Project Manager – Software. Candidatul ideal are cel puțin trei ani de experiență în managementul proiectelor, studii în Administrarea Afacerilor, Sisteme Informatice sau Științe ale Calculatoarelor. În sarcina persoanei va reveni planificarea, executarea și verificarea proiectelor IT livrate de companie.

O altă companie angajează un Net Developer care va trebui să creeze și să realizeze componente critice care să fie utilizate în cadrul unor softuri, să implementeze noi module, să testeze programele etc. Se cere experiență de inginer software de C#.NET, precum și experiență de lucru cu alte programe. În schimb, angajatorul oferă program flexibil, asigurare medicală, bonusuri de performanță, bonuri de masă, abonament la sală, decontează banii de transport, zile libere suplimentare, teambuilding-uri și training-uri, reduceri și promoții la diferite servicii.

O firmă de recrutare din afară caută să angajeze persoana potrivită pe poziția de Lisp Engineer, plătită cu 2.500 de dolari pe lună. Un alt avantaj al jobului este că, deși persoana va lucra pentru o companie din străinătate, o va face de acasă. Pentru acest job sunt necesari peste cinci ani de experiență în domeniu, precum și cunoștințe de: programare C/C++ folosind MS Visual Studio IDE, programare Lisp folosind LispWorks IDE, linux sau unix, fundamentele CS, algoritmi, metodologii OO etc. Programul de lucru este de opt ore pe zi de luni până vineri, iar una dintre cerințele de bază este ca acest job să fie singura activitate în care este implicată persoana.

Mai multe detalii AICI

LĂSAȚI UN MESAJ