Bîrsășteanu și terenul (teoretic!) pierdut în partida cu Robu!

531

Intrat in competiția pentru Primăria Timișoara cu abia o lună în urmă, după tatonări inutile și ezitări ciudate ale liderilor săi de partid, (care, probabil, mai mult nu l-au vrut drept candidat la PMT, decât contrariul!) Florin Bîrsășteanu  încearcă „marea cu degetul” în luna și jumătate care a mai rămas până la finalul campaniei electorale.

Cu o echipă de campanie croită pe gustul său, și încercând mai degrabă postura de free-lancer politic în tentativa de a recupera în competiția cu Nicolae Robu, doctorul social-democrat se agață de câteva „așteptări” și schimbări bruște ale electoratului timișorean în perspectiva zilei de 5 iunie. Mai precis, ca Robu să mai piardă până atunci câte ceva din capitalul său electoral, antamat din start din postura de primar în funcție al Timisoarei, dar și din susținerea unui PNL Timiș, solid zdruncinat în vremea din urmă de numeroase conflicte interne.

Bîrsășteanu și staff-ul său electoral mai mizează, între altele, și pe un eventual surplus de capital de imagine negativ alăturat imaginii lui Robu, de asocierea cu Alin Popoviciu, cu care, teoretic, primarul liberal ar trebui să defileze la „braț” în campania electorală care bate la ușă. Se știe, Popoviciu, un politician ultra-controversat și cu un trecut politic care frizează serios penalul, este candidatul oficial al PNL Timiș la președinția Consiliului Judetean. Nu în cele din urmă, candidatul social-democrat mai mizează și pe pe prezența relativ scăzută a electoratului timișorean la votul din 5 iunie, mai cu seamă a celor de dreapta, dar, și aici ar putea fi cheia „poveștii”, pe slaba mobilizare a PNL Timiș în favoarea propriului candidat, Nicolae Robu.

Un PNL mai dezbinat ca oricând, în prezent, și împărțit nu doar intre cele două tabere provenind din cele două partide care au fuzionat cu un un an în urmă, PNL-PDL, ci șubrezit chiar în inima vechiului PNL local, acolo unde relația personală a lui Robu cu o mare parte din propriii săi „ortaci” politici a cam eșuat!

Pentru Florin Bîrsășteanu însă, s-ar putea ca toate aceste argumente să nu fie suficiente  pentru a-l învinge pe Robu, care are încă destule atuuri de partea sa, inclusiv câteva realizări edilitare importante, la care se adaugă, evident, aspirațiile mereu de dreapta ale electoratului timișorean. Rămâne de văzut cât de vizibil va fi în imediata perioadă de timp candidatul PSD la primărie și cum va ști să-și valorifice puținele atuuri pe care  le are în competiția cu vulcanicul candidat al dreptei!

LĂSAȚI UN MESAJ