Jandarmii mobili din Timișoara, în rol de… agenți financiari

249

Jandarmii timișeni, așa cum se știe, sunt policalificați, după o vorbă de pe timpuri. Recent au fost în poziția de a interveni într-un scandal financiar. Nu a fost o criză economică asemeni celor de la burse, unde se pierd milioane de euro chiar și într-o secundă, dar tot cam așa s-a întâmplat la scară mai mică. Tot cu euro a fost și acest caz. Dacă jandarmul Louis de Funes se lupta cu extratereștrii, ai noștri se iau de… cursul valutar.

Un echipaj din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Timişoara, a fost solicitat să intervină pentru aplanarea unui conflict financiar economic în zona Calea Aradului din municipiul Timişoara. Ajunşi la faţa locului, jandarmii au identificat trei persoane, două femei şi reprezentantul unei case de schimb valutar. Între aceştia s-a declanşat un conflict cu privire la valută despre care exista suspiciunea că ar fi falsă.

Una dintre femei, în vârstă de 37 de ani şi cu domiciliul în municipiul Timişoara, a reclamat că a intenţionat să schimbe o bancnotă de 500 euro, pe care, în urmă cu câteva zile ar fi achiziţionat-o din respectiva casă de schimb valutar, dar a fost atenţionată că este posibil să fie falsă. Reprezentantul casei de schimb valutar a negat însă că bancnota ar proveni de la el.

Jandarmii au întocmit în acest caz actele de sesizare necesare organelor de urmărire penală, existând suspiciunea de săvârşire a infracţiunii de punere în circulaţie de valori falsificate.

LĂSAȚI UN MESAJ