Ironia sorţii. DNA taie din… poză

494

În 2015, când DNA făcea bilanţul, arătând că procurorii au pus sub urmărire penală ”un prim-ministru, cinci miniştri, 16 deputaţi şi cinci senatori”, la eveniment Laura Codruţa Kovesi stătea la prezidiu alături de preşedintele Klaus Iohannis, premierul Victor Ponta şi ministrul de interne şi vicepremier, Gabriel Oprea.

În 2016, tot la prezentarea bilanţului DNA ultimii doi au dispărut din fotografia oficială, în special din cauza dosarelor pe care le au. Victor Ponta a fost primul premier pus sub urmărire penală, în timp ce încă se afla în funcţie. Faţă de fostul vicepremier şi ministru de interne Gabriel Oprea DNA a început urmărirea penală în două dosare.

Marele absent de la bilanţul de anul trecut a fost procurorul general, Tiberiu Niţu, mesajul său fiind citit, la vremea respectivă, de adjunctul Bogdan Licu. Acelaşi Licu apare şi în fotografia de anul acesta, în calitate de procuror general interimar. Tiberiu Niţu a demisionat la începutul lunii februarie şi a ajuns să fie urmărit penal de DNA pentru complicitate la abuz în serviciu, în Dosarul coloanelor oficiale, alături de Gabriel Oprea.

bilant-dna-2015

LĂSAȚI UN MESAJ