„Robu a transformat primăria într-un exclusivism deșănțat!” Vezi cine afirmă asta și ce soluții ar fi pentru o administrare mai bună a Timișoarei

1673

Pe măsură ce data alegerilor locale se apropie, se înmulțesc și criticile dure la adresa actualului primar al Timişoarei, Nicolae Robu. Unii dintre cei care l-au luat serios la țintă în ultima vreme s-ar putea să-i fie, foarte curând, contracandidați la alegerile pentru preluarea administrării orașului din mâinile sale.

Printre adversarii de calibru ai lui Robu se află fostul viceprimar al Timișoarei, Adrian Orza, al cărui nume este tot mai vehiculat pentru a intra în cursa pentru fotoliul de primar.

adrian-orzaOrza ar putea candida din partea ALDE Timiș sau, așa cum a precizat în cadrul emisiunii Vocile Banatului, de la postul Digi 24 Timișoara, din postura de independent.

Întrebat care ar fi primele două inițiative pe care le-ar lua în prima lună dacă ar fi ales primar al Timișoarei, acesta a oferit un răspuns lipsit de echivoc. „Prima măsură ar fi să redeschid primăria spre dialogul cu opinia publică, în general, și cu specialiștii în domenii cu impact asupra vieții publice, în special. În prezent, dl Robu a transformat primăria într-un soi de exclusivism deșănțat, postură din care doar el are dreptate întotdeauna și nu simte nevoia să se consulte cu nimeni din jur. O asemenea raportare la ceilalți nu a fost niciodată o atitudine specifică Timișoarei și locuitorilor acestui oraș. Primarul actual nu spune aproape niciodată <noi>, ci mai mereu <eu>, ceea ce denotă o formă de comportament depreciativ în raport cu ceilalți și nicidecum cosmopolit și tolerant, așa cum a fost dintotdeauna spiritul Timișoarei”, a catalogat Orza cei patru ani de mandat ai lui Nicolae Robu în fruntea primăriei.

A doua măsură pe care ar pune-o rapid în practică Orza, din scaunul de primar, ar fi inițierea urgentă a câtorva noi proiecte de anvergură pe bani europeni. El spune că administrația Robu nu a făcut, practic, mare lucru, în această privință, ci s-a mărginit să ducă la capăt proiectele europene demarate de fostul primar Ciuhandu.

„Toate realizările cu care se laudă peste tot Robu au fost demarate de noi, de cei care am condus înaintea domniei sale Primăria Timișoara. E bine că le-a dus la capăt, însă altele noi nu a reușit să demareze, vorbesc de proiecte de anvergură, nu de asfaltări de trotuare și de străduțe pe te miri unde, prin oraș. Prin urmare, puțină reținere si modestie nu i-ar strica actualului primar”, a concluzionat Adrian Orza, care a adăugat că în curând va face un anunț public privind intenția de a candida oficial la Primăria Timișoarei!

1 COMENTARIU

  1. Dl Orza daca vrea sa si castige voturi, atunci sa uite de ALDE, partidul lui Tariceanu care protejeaza toti coruptii din parlament. In plus ALDE e un partid de buzunar care a mostenit o mare parte din membrii partidului lui Felix 🙁

LĂSAȚI UN MESAJ