Irlandezii, supărați că timișoreanul care a șantajat un adolescent, care apoi s-a sinucis, a fost condamnat doar la 4 ani

490

Iulian Enache, individul din Timişoara acuzat că a şantajat un adolescent de 17 ani din Irlanda de Nord, care apoi s-a sinucis, a fost condamnat acum la patru ani de închisoare.

Anchetatorii din Irlanda de Nord au anunţat sentinţa dată de Curtea de Apel din Timişoara şi spun că este prea mică faţă de gravitatea faptelor pe care le-a comis.

Potrivit procurorilor DIICOT care au reuşit să îl captureze, Iulian Enache l-a convins pe băiat să îi trimită filmări nud şi apoi l-a ameninţat că le va face publice dacă nu îi va trimite 3.300 de lire sterline.

Întreagă poveste a început în anul 2015, când romanul şi-a luat o identitate falsă pe internet şi a intrat în contact cu băiatul Irlanez. Victima era convinsă că vorbeşte de fapt cu o fată şi în timp a ajuns să îi trimită diverse filmări indecente.

Abia atunci romanul i-a spus cine este cu adevărat şi a început să îl şantajeze. I-a cerut bani pentru toate imaginile compromiţătoare pe care le avea. Speriat şi ruşinat, băiatul de clasa a XI-a – Ronan Hughes – s-a sinucis.

ronan-hughes

Un an mai târziu, în toamna anului 2016, suspectul a fost identificat: un bărbat de 35 de ani din Timişoara care a fost reţinut imediat. Pentru că în faţă magistraţilor Enache şi-a recunoscut faptele, a primit o pedeapsa mai mică, de 4 ani de închisoare, după un an de anchetă.

Mult prea puţin spun anchetatorii irlandezi, mai ales că acest caz a ţinut prima pagină a ziarelor de acolo săptămâni întregi.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ