Celebrul Kalașnikov nu mai e dorit în România. Armata vrea alte arme de asalt

1009

România vrea să renunțe la Kalaşnikov. Ministrul Apărării anunţă că armata vrea să înlocuiască vechea armă de asalt Kalaşnikov, iar noua armă ar urma să fie produsă de o companie românescă.

Ministrul a anunțat că mai multe prototipuri de arme de asalt se află acum în teste.

Adrian Țuțuianu, ministrul Apărării: „Trebuie să mergem pe standard NATO. Pușca de infanterie trebuie sa o producem în România. Avem discuția cu mai mulți parteneri, facem teste de specialitate: tragem din poligon, o aruncăm din avion, o ducem în apă sărată, dulce, vedem cum se comportă. Vedem care sunt cele mai bune opțiuni pentru înzestrare și apoi ne dorim o discție cu ROMARM și să producem această pușcă în țară. Nu doar armată română are nevoie, ci și Ministerul de Interne și celelalte servicii”.

Kalaşnikov sau AK 47 la început, apoi AKM, au intrat în dotarea armatelor sovieticie la sfârşitul anilor ’50. De atunci au fost produse peste 100 de milioane de exemplare, iar în România au fost fabricate sub licenţă la Cugir.

kalashnikov_1

1 COMENTARIU

  1. Foarte rau,AKM sunt fiabile armele americane in desert s-au umplut de nisi fin pe la mecanime si s-au blocat.Standardele NATO nu pot fi universale trebuie sa tii cont de teren si clima unde le folosesti.Dar americanii nu-s prea destepti,la fel ca nemtii si francezii,care toti au luat bataie de la rusi ca n-au tinut cont de clima din Siberia

LĂSAȚI UN MESAJ