Irina, eleva cu care ne mândrim! Timișoreanca a fost dorită de o prestigioasă școală acreditată de Cambridge

179

O elevă de nota 10 din Timișoara este dorită de una dintre cele mai prestigioase şcoli particulare, acreditată Cambridge, Transylvania College.

Tânăra a terminat cursurile gimnaziale în acest an, iar viitorul în unitatea de învăţământ-model este unul promiţător. Cu toate acestea, povestea din spatele aplicării este una surprinzătoare. Dacă ceilalţi candidaţi pentru bursa obţinută de Irina s-au pregătit ani de zile, eleva din Timişoara a reuşit în trei zile să impresioneze şi să îşi asigure un loc pentru toată perioada liceului.

Irina Ghițuică a fost mereu pasionată de cultura britanică, dar şi de sistemul educaţional din Regatul Unit. Din acest motiv, tânăra absolventă a cursurilor gimnaziale de la Colegiul Naţional Bănăţean nu a stat pe gânduri când a văzut că există o astfel de şcoală în Cluj-Napoca, unde poate aplica pentru o bursă. În trei zile, a reuşit ce alţii nu au putut în ani de pregătire.

“M-am decis peste noapte, cu câteva zile înainte de termenul limită, dacă vreau sau nu să încerc la această școală. După ce am făcut o listă pro și contra, toată noaptea am stat trează și m-am gândit, am decis că vreau să încerc. Și a început o nebunie cu modul în care să pregătesc un portofoliu cu recomandări de la profesori, cu un eseu de la mine și unul de la părinți, în trei zile. A durat mult dar profesorii m-au ajutat enorm de mult cu recomandări și cu tot ce le-am cerut, și părinții la fel, și am reușit să punem cap la cap dosarul”, povestește Irina Ghițuică.

Familia i-a fost alături din momentul în care Irina a spus „Da, aici vreau să studiez!”. În timpul probelor, au făcut chiar şi o vizită la şcoală. Totul e altfel acolo, povesteşte mama Irinei, Dana Ghiţuică.

„Ce mi-a plăcut imens a fost faptul că atunci când am luat legătura cu ei au fost extrem de calzi. Mi-au zis ‘vorbiți-ne despre Irina’. La telefon am vorbit prima dată. Le-am spus cum este,  ce realizări a avut, că a fost sportivă de performanță, că a terminat clasele I-VIII cu nota zece, ce pasiuni are și ne-au spus ‘noi credem că fata este o valoare bună pentru școala noastră și chiar vă invităm să aplicați, chiar dacă este puțin timp’. După care ne-am dus și am vizitat școala și cel mai mult mi-a plăcut atitudinea, mi-a plăcut zâmbetele de pe fețele copiilor, mi-a plăcut felul în care s-au purtat cu elevii în examen”, mărturisește Dana Ghițuică.

Irina spune că se aşteaptă la multe provocări în momentul în care va începe studiul la Transylvania College. Tânăra mărturisește că se simte matură și independentă, dar pe de altă parte simte și că îi va fi dor de părinți.

Bursa pe care Irina şi încă o elevă din Oradea au primit-o, acoperă taxa de şcolarizare, care se ridică la 8000 de euro pe an. Pentru viitor, tânăra ar vrea să urmeze o carieră în medicină, cel mai probabil în Marea Britanie.

sursă: radiotimisoara.ro

LĂSAȚI UN MESAJ