Iohannis punctează din nou! Ce gest fabulos a făcut când a primit steagul secuiesc! VIDEO

737

După ce, nu cu mult timp în urmă, imaginile cu președintele Klaus Iohannis în vizită la baza militară de la Mihail Kogălniceanu au devenit virale, șeful statului punctează din nou. Iohannis, aflat în vizită la Miercurea Ciuc, i-a cucerit pe internauți cu un nou gest simbolic făcut atunci când primarul din localitate a ținut să-i ofere steagul Ținutului Secuiesc.

Primarul din Miercurea-Ciuc, Raduly Robert Kalman, a ţinut să îi ofere preşedintelui Klaus Iohannis steagul Ţinutului Secuiesc, subliniind că acest gest este o dovadă a „parteneriatului strategic” dintre Preşedinţie şi maghiari. Preşedintele a avut o reacţie care nu dă posibilitate altor interpretări: i-a oferit în schimb primarului maghiar un drapel tricolor.

iohannis-steag-2„În strategia noastră de dezvoltare, un punct însemnat este Ţinutul Secuiesc. Permiteţi-mi să va ofer un cadou asortat la cravată dvs. Este un steag pe care am trecut două date: dată la care aţi fost ales şi procentele obţinute în Ţinutul Secuiesc”, a declarat Kalman.

Preşedintele s-a ridicat în picioare, s-a îndreptat spre unul dintre aghiotantii săi, şi i-a cerut un pachet. În pachet se află un drapel tricolor românesc, pe care preşedintele l-a oferit apoi primarului din Miercurea-Ciuc.

„Cred că este potrivit, dacă este să avem un parteneriat strategic, eu să vă las în amintire tricolorul nostru, al tuturor”, a spus preşedintele.

Anterior, primarul din Sfântu-Gheorghe, Antal Arpad, s-a plâns că „maghiarii nu sunt respectaţi în această ţară”.

„Maghiarii nu sunt respectaţi în această ţară. Vrem că limba maghiară să fie a două limba oficială în Ţinutul Secuiesc. Primim ameninţări cu moartea pe Facebook, suntem consideraţi terorişti la Bucureşti”, a declarat Arpad.

iohannis-steag-1„Descentralizarea este obligatorie, regionalizarea este de dorit, dar numai dacă duce la modernizarea administraţiei, dar autonomia pe criterii etnice nu este de dorit, fiindcă ar inhiba dezvoltarea”, a declarat anterior preşedintele Klaus Iohannis.

„Există trei teme politice la care cred că vă aşteptaţi să mă refer — descentralizarea, regionalizarea şi autonomia. România are mare nevoie de creştere economică şi de modernizarea administraţiei. În lumina acestor obiective cred că descentralizarea este obligatorie, fiindcă aleşii locali ştiu cel mai bine de ce are nevoie comunitatea şi trebuie să dispună de instrumentele necesare pentru a acţiona în interesul local. Regionalizarea este de dorit, dar numai dacă se face în aşa fel încât să ducă la modernizarea administraţiei, pentru a fi mai eficientă în interesul cetăţeanului şi dacă duce la crearea de noi locuri de muncă prin creştere economică. Autonomia locală şi regională, aşa cum tocmai le-am descris, ajută. Dar autonomia pe criterii etnice nu este de dorit, fiindcă ar inhiba dezvoltarea. La aceste concluzii s-a ajuns la nivel european, unde chiar se recomandă, în cazul unei regionalizări, să nu se realizeze delimitarea regională de linia de limitare etnică”, a declarat şeful statului, la Consiliul Judeţean Harghita.

Şeful statului a fost aşteptat în faţă sediului Consiliului Judeţean Harghita din Miercurea Ciuc de un grup de aproximativ 30 de persoane, care purtau steaguri secuieşti şi pancarte în limbile maghiară, română şi germană prin care îşi exprimau o serie de doleanţe, cum ar fi autonomia teritorială pe criterii etnice, după modelul Tirolului de Sud.

Preşedintele Klaus Iohannis, care a fost întâmpinat de preşedinţii Consiliilor Judeţene Covasna şi Harghita, Tamas Sandor şi Borboly Csaba, a declarat presei că a venit în cele două judeţe pentru a afla care sunt problemele cu care se confruntă oamenii de aici.

1 COMENTARIU

  1. Da, bravo, Iohannis, impecabil! Se aude ca Iohannis isi va croi o cravata din „steagul secuiesc” (fara mazgalitura aceea cu scorul electoral din „Tinutul secuiesc al romanilor”), iar restul de material ramas va fi folosit de D-na. Iohannis la treburile casnice.
    Mai are cineva vreo indoiala, mai crede cineva ca hunii au doar niste „cereri total neinspirate”, cum le numea duios un „formator de opinie” local, unul dintre cei cativa „formatori de opinie” locali indragostiti iremediabil de urmasii triburilor primitive care au navalit din Asia?!

LĂSAȚI UN MESAJ