Iohannis: alegeri în două tururi de scrutin pentru funcţia de primar-VIDEO

92

Ideea alegerilor pentru funcţia de primar în două tururi de scrutin este foarte bună! A spus-o, duminică, preşedintele Klaus Iohannis. Mingea este în terenul partidelor şi a Guvernului, susţine şeful statului.

„Ideea este, sigur, foarte bună. Întrebarea se pune dacă se mai poate, cu aşa puţin timp înainte de alegeri, schimba legea. Asta este o decizie a partidelor parlamentare şi, sigur, în oarecare măsură, a Guvernului. Eu le doresc să găsească cea mai înţeleaptă soluţie”, a afirmat Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis la Iasi 2Se va merge pe varianta asumării răspunderii în Parlament? „Studiem toate posibilităţile”, a răspuns premierul Dacian Cioloş, prezent, la rândul lui, la Iaşi, la manifestările dedicate împlinirii a 157 de ani de la Unirea Principatelor Române.

Biroul Politic Național al PNL a decis, la începutul săptămânii, să-i înainteze premierului o propunere în sensul aprobării printr-o ordonanță de urgență a prevederii privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin. „Este o idee pe care noi am susținut-o fără rezerve, am avut două rezoluții în forurile de conducere ale PNL. Am avut un proiect de lege care și acum se află în comisia de cod electoral. Și, din păcate, trebuie să mărturisesc, și eu și colegii mei nu am avut numărul suficient de parlamentari pentru a urni acest proiect în Parlament”, a declarat copreședintele liberalilor Alina Gorghiu.

Premierul n-a fost deloc încântat să afle această idee: „Nu cred că este democratic să modifice un Guvern prin OUG o lege politică”.

Foto: https://www.facebook.com/klausiohannis

LĂSAȚI UN MESAJ