Invitație la pedalat. O nouă tură ciclistă bănățeană se organizează în weekend, la Timișoara

92

Timișorenii sunt invitați la o nouă tură ciclistă bănățeană, mai exact la cea de-a cincea pe anul acesta, marca “Verde pentru Biciclete”.

Punctul de întâlnire pentru plecarea în tură, sâmbătă, 9 septembrie, e stația de autobuz de la AEM. Toți iubitorii de vehicule pe două roți sunt așteptați acolo, la ora 09:00.

,,Îi invităm pe bicicliștii iubitori de ture să ne însoţească de la ora 09:30 pe traseul: AEM – Urseni – Uliuc – Șag – Urseni – AEM. Lungimea traseului este de aproximativ 50 km, durata de parcurgere fiind de aproximativ 5 ore. În timpul turei, vom face popasuri de regrupare precum şi de realimentare cu apă şi mâncare, după caz. Va fi o tură cu grad de dificultate mediu. Recomandăm participarea bicicliștilor cu antrenament, experiență și cu o stare de sănătate bună. Este un traseu accesibil doar bicicletelor de tip mountainbike, corespunzător echipate şi recomandăm purtarea căştii de protectie şi/sau a vestei reflectorizante. Rugăm participanții să aibă la purtător obligatoriu camere de bicicletă de schimb, pălării/șepci, protecție solară, mâncare și apă.”, transmit organizatorii.

Turele cicliste bănățene sunt deja tradiționale în cadrul campaniei “Verde pentru Biciclete”, primele de acest gen desfășurându-se în 2009. Scopul lor este de încuraja mișcarea în aer liber, de face cunoscute împrejurimile verzi ale Timişoarei şi de a petrece timp de calitate în natură.

LĂSAȚI UN MESAJ