Între două liste, plecați și veniți la ACS Poli. Daniel Stanciu: „Faptul că au rămas 13 jucători în vestiar nu e o tragedie”

104

ACS Poli se desparte de fotbaliștii ce nu au dat randament în prima parte a sezonului. ”Cei care nu ne-au mulțumit vor pleca”, spun șefii clubului.

Managerul Daniel Stanciu și antrenorul Florin Marin au încercat să minimalizeze situația dramatică de la ACS Poli la prima întâlnire cu jurnaliștii. ”Am văzut că se tot fac specualții despre echipa noastră că pleacă jucătorii pe bandă rulantă și restul. De fapt s-a făcut o ședință cu staff-ul tehnic în luna decembrie și am analizat fiecare jucător, calitatea sa și randamentul. S-a analizat felul în care unii nu și-au adus contribuția, s-a luat în considerare că alții erau nemulțumiți că nu evoluează.

Împreună cu antrenorul am întocmit o listă cu jucătorii de care vrem să ne despărțim. Nu ne-au mulțumit cu evoluțiile lor și trebuie să reducem bugetul brut pentru plafonul salarial Teoretic, noi putem pune pe listă doar 23 de jucători, nu are rost să ținem 29 de oameni în lot. Și în alte locuri s-au dat jucători afară, chiar mai mulți decât la noi. Faptul că au rămas 13 jucători în vestiar nu e o tragedie”, afirmă managerul Daniel Stanciu.

Oficialul polist a subliniat că deocamdată, în acte, violeții au pierdut doar trei oameni. Pap, Luchin și Lazăr. În zilele viitoare bănățenii speră să mai bată palma cu câțiva jucători în privința rezilierii contractuale. În paralel se poartă discuții pentru diminuarea salariului cu patru jucători, dar și se tatonează pista pentru înlocuitori.

”Datele problemei sunt altele, ne-a rămas ultimul obiectiv de îndeplinit, vom evolua în play-out și altele sunt calculele. Avem și o situație mai puțin plăcută legată de finanțare. Avem o listă cu cei pe care îi dorim. Vrem să aducem şase jucători și ideal ar fi ca până pe 21 să îi avem pe toți pentru plecarea în cantonament”, a completat Stanciu.

Vineri vin 600.000 de euro

Actuala situație de la club îl îngrijorează pe antrenorul Florin Marin. Acesta rămâne optimist în privința viitorului pentru că vineri vor intra în conturile clubului o tranșă din drepturile de televizare. Este vorba de o sumă de 600.000 de euro. ”Nu îmi este teamă, sunt însă îngrijorat de situația echipei în acest moment. Lucrurile nu sunt clare și vom fi afectați pe viitor dacă nu se rezolvă pe parcurs.

Am renunțat la unii jucători în primul rând din punct de vedere tehnic, dar m-am gândit și la economia salariilor. Sunt convins că din punct de vedere financiar se vor rezolva probleme și atunci lucrurile se liniștesc. Am nevoie de un portar, un fundaș, doi mijlocași centrali, un mijlocaș stânga și un atacant. Îi vreau cât mai repede pentru că să îi am în pregătire”, a punctat tehnicianul timișorenilor.

Poli are programată plecarea în cantonament peste 8 zile, mai exact în 21 ianuarie. Stagiul centralizat se va desfășura în Antalya, locație unde bănățenii vor susține și cinci meciuri amicale.

LĂSAȚI UN MESAJ