Primul derby tranșat de Timișoara în baschetul feminin

70

Baschetul feminin timișorean a savurat primul succes în fața rivalei regionale ICIM Arad. Un 78-56 ce vine într-un moment amar pentru ambele grupări.

A venit și rândul Timișoarei să triumfe într-un derby regional cu Aradul la baschet feminin după mulți ani în care diferența de valoare a înclinat de fiecare dată în favoarea lui ICIM. BCM Danzio a reușit miercuri prima victorie în fața arădencelor, 78-51 (24-12, 20-15, 20-9, 14-15), însă a făcut-o poate în cel mai trist episod al confruntărilor directe. Două cluburi aflate în mare suferință financiară ce nu mai sperie pe nimeni, iar dacă în cazul lui Danzio căderea a fost una lină în ultimii ani pentru Arad este o prăbușire în gol de la o lună la alta.

ICIM-ul și-a pierdut toate jucătoarele și aliniază practic echipa a doua, iar în noua formulă a fost victimă sigură în fața lui Danzio, echipă ce încă se mai laudă cu 4 senioare. Gazdele pregătite de Bogdan Bulj nu le-au lăsat nicio șansă adversarelor în ciuda raportului diferit din clasament. Timișorencele au avut în Wilson principala jucătoare, autoare a unui double-double cu 17 puncte și 17 recuperări, secondată de Dumitrache (17 puncte și 8 pase), Lough (13 puncte), Grbic (8 puncte și 10 recuperări), Szmutku (7 puncte și 7 pase), Zidaru (7 puncte și 7 recuperări), Mita (4 puncte), Serrieh (3 puncte) și Neagu (2 puncte).

Din tabăra oaspetelor doar Manea s-a apropiat de nivelul cerut unui meci de Liga Națională, baschetbalista adunând 12 puncte în cele 23 de minute petrecute pe parchet.

Este doar al 6-lea succes pentru Danzio în primele 18 etape, performanțe cu care are slabe șanse să prindă zona de play-off. În următoarea rundă, programată sâmbătă, timișorencele primesc vizita lui CSM Târgoviște.

LĂSAȚI UN MESAJ