Interes bulgar pentru afaceri în județul Timiș. Video

95

Țara noastră și vecina de la sud de Dunăre, Bulgaria, sunt aproape echivalente pe harta economiei europene.

Cele două economii sunt destul de apropiate ca potențial, dar și ca dezvoltare tehnologică. O mare provocare a mediului de afaceri ar fi ca cele două să fie făcute a conlucra în mod complementar. Dată fiind apropierea geografică și lipsa barierelor vamale, România și Bulgaria ar putea deveni, într-un viitor apropiat, un pol de dezvoltare la nivelul balcanic și al spațiului Mării Negre.

Tocmai pentru a mobiliza aceste potențe economice latente a avut loc azi, la Timișoara, un deosebit de interesant summit al oamenilor de afaceri din țările noastre.

În sălile primitoare ale Centrului de Afaceri de pe bulevardul Eroilor de la Tisa a avut loc o întâlnire între firmele bulgărești ce doresc parteneri de afaceri în vestul țării.

Evenimentul de tip Business to Business a fost organizat prin efortul comun al Camerei de Comerţ, Industrie și Agricultură Timiș, în parteneriat cu Camera de Comerţ și Industrie Bulgaro-Română din Ruse. Scopul parteneriatului de afaceri româno-bulgar este de a oferi o perspectivă clară asupra dezvoltării pieței, punând accent pe găsirea partenerilor de afaceri potriviți pentru companiile din ambele țări.

Delegația din Bulgaria a fost reprezentată de 13 firme din diferite domenii de activitate, interesate în a face afaceri pe piaţa românească. Acest tip de parteneriate de afaceri se derulează ca activitate în cadrul Acordului de Colaborare dintre cele două organizații camerale, semnat în 20 aprilie 2017 din dorința părților de a stabili cadrul instituțional de cooperare, în condiții de egalitate și de beneficii reciproc avantajoase, destinate promovării comerțului și investițiilor, stimulării parteneriatelor de afaceri, organizării de evenimente economice, schimb de bune practici și experiență.

LĂSAȚI UN MESAJ