Inspectori şcolari generali demişi prin fax! 13 judeţe, 3 din vestul ţării, ”decapitate” de ministrul Liviu Pop!

3335

Şefii inspectoratelor şcolare din 13 judeţe – Caraş-Severin, Ialomiţa, Ilfov, Brăila, Buzău, Vrancea, Constanţa, Sibiu, Olt, Arad, Tulcea, Mehedinţi şi Călăraşi – au fost revocaţi vineri din funcţie de ministrul Educaţiei, Liviu Pop. Ordinele de revocare au fost trimise pe adresa inspectoratelor judeţene vineri seară, prin fax, şi urmează să intre în vigoare peste 15 zile, conform legii. O parte dintre inspectorii-şefi reclamă însă nereguli, spunând că nu au avut loc anterior cercetări disciplinare care să justifice revocarea lor din funcţie. Adrian Doxan, şeful Inspectoratului Şcolar Caraş-Severin, care se află pe lista celor 13, reclamă „presiuni politice” şi a declarat, pentru Hotnews.ro, că „Îmi rezerv orice cale că să îmi câştig dreptatea, inclusiv să fac sesizare pentru abuz în serviciu (împotriva ministrului – n.red.).”

Luminiţa Bărcari, şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean Ialomiţa, şi Adrian Doxan, şeful Inspectoratului din Caraş-Severin, spun că deciziile de revocare au venit vineri seară, prin fax, pe adresele inspectoratelor. Adrian Doxan a declarat că a aflat despre ordinul de revocare sâmbătă, prin telefon, de la adjunctul său din inspectorat. Adrian Doxan mai spune că în următoarele 5 zile va fi în concediu, iar decizia de revocare va intra în vigoare la data de 4 septembrie.

Doxan consideră că este vorba despre o hotărâre abuzivă, în condiţiile în care, spune el, „până la data de 31 august am termen să îmi trimit fişa de activitate şi raportul de evaluare, iar o cercetare disciplinară nu a avut loc. A fost un control în inspectorat la sfârşitul lunii mai, în urmă căruia nu am primit niciun raport, nicio notificare. Legea prevede foarte clar că orice sancţiune se anunţă în urma unei cercetări disciplinare.”

El vorbeşte şi despre presiuni politice, în condiţiile în care nu este membru al niciunui partid: „Se fac presiuni politice. Este clar că cineva face presiune şi doreşte numirea unor anumite persoane în această funcţie. Faptul că nu fac parte dintr-un partid politic ar trebui să fie un atu. Dacă se doreşte o anumită coloratură politică, să îşi pună acea coloratură, dar să şi-o pună pe faţă.”

1 COMENTARIU

  1. Felicitări! că faceți curățenie în sistem. Continuați cu măturarea tuturor care fac prostii prin acest delicat sistem.

LĂSAȚI UN MESAJ