Inspecție inopinată la Casa Muhle! Finisajele mai au nevoie de aprobări

58

Casa Muhle, aflată în reabilitare, a fost vizită, vineri, inopinat. Lucrările avansează, dar autoritățile locale vor să se asigure că ele sunt făcute conform normelor de restaurare în vigoare.

Au apărut geamurile, însă pentru fațadă mai este nevoie de unele aprobări. „Casa Mühle a fost inspectată astăzi inopinat, împreună cu colegii din Primărie, pentru a vedea dacă lucrările corespund cu cele pentru care s-a emis autorizația de construcție. Am fost interesat și dacă lucrările respectă dispozițiile sentinței judecătorești. Am constatat că sunt puse geamurile, iar în curând vor urma ușile și finisajele exterioare. Mai întâi însă, aceste finisaje exterioare și elementele decorative trebuie avizate de la nivelul Primăriei Timișoara. Îmi exprim în continuarea opinia că este unul dintre imobilele care trebuie să facă parte din patrimoniul public, familia Mühle obligându-ne moral la acest lucru”, a transmis viceprimarul Cosmin Tabără.

Vă amintim că imobilul fost adusă într-un avansat stadiu de degradare în 2012 sub preteztul proprietarilor că va fi restaurată. În schimb, au dispărut tencuiala și acoperișul și monumentul istoric a fost lăsat pradă timpului pentru a se degrada peste măsură și a nu fi restuarat.

Societatea civilă s-a sesizat și au fost chiar proteste prin care s-a cerut autorităților să intervină. După un proces, Primăria Timișoara a onținut sentința prin care proprietarii au fost obligați să readucă casa celebrului florar la starea inițială.

LĂSAȚI UN MESAJ