Înscrierile în clasa zero și simulările de Bac, compromise după tăierea cablurilor. Robu: „Se afișează victime”

106

Inspectoratul Școlar Județean Timiș se confruntă cu o situație fără precedent. După ce, luni seara, cablurile operatorilor de telecomunicații au fost tăiate, instituția a rămas fără internet. Este grav pentru că inspectorii se confruntă acum cu o problemă majoră: nu pot gestiona înscrierile în casa pregătitoare, nu pot comunica cu școlile sau Ministerul Educației.

De asemenea, ISJ Timiș are dificultăți în a ține evidența prezenței și absenței a simulării Bacalaureatului susținută de elevii claselor a XI-a și a XII-a.

Potrivit inspectorului general, Aura Danielescu, Inspectoratul este complet ”rupt de lume”. Toate sistemele informatice sunt la pământ, nu funcționează nici imprimantele și nu se poate ține legătura cu școlile din județ. Ca o soluție de avare, un angajat al ISJ Timiș a rămas acasă de unde ține legătura cu unitățile de învățământ cu ajutorul propriului internet.

Inspectorii școlari se vor întâlni, marți, cu reprezentanții companiei de telecomunicații de care aparțin pentru a găsi o soluție, mai ales că urmează și alte simuări de Bacalaureat zilele următoare, iar centralizarea înscrierilor în clasa zero nu poate fi făcută fără internet.
Update: Soluție pentru funcționarea ISJ Timiș
”13 ore de nefuncționare înseamnă că întreruperea a avut loc pe la 22:20, aseară. Ca și măsura de prevenție puteți solicita Vodafone să folosească o soluție radio în bandă licențiată pentru conexiunea de internet pe care o oferă. Poate presupune niște costuri suplimentare, dar macar nu veți fi afectați de alte evenimente de acest gen”, este răspunsul operatorului de telecomunicații către ISJ Timiș.
Nicolae Robu: Se afișează victime pentru că dă bine

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, spune însă că toate instituțiile publice au „posibilități multiple” de racordare la internet și că „nu există niciun pericol” pentru simulare. El susține că „se afișează victime pentru că dă bine”.
„Nu cred că a rămas nimeni fără internet din aceste instituții. Instituțiile publice au posibilități multiple de racordare la internet, au trasee alternative. Din nou se afișează victime că dă bine. Nu știu dacă este vorba despre efectul intervenției noastre. O să mă interesez, dar, oricum, sunt soluții și nu e niciun pericol pentru simulare”, a declarat Robu, marți dimineață, într-o conferință de presă, întrebat despre situația de la ISJ și de la mai multe școli.

 

LĂSAȚI UN MESAJ