Aveți restanțe la taxe și impozite mai mici de 40 de lei? Puteți scăpa de plată

108

Mii de persoane din Timișoara, atât fizice cât și juridice, nu și-au achitat taxele și impozitele datorate la bugetul local. Aceștia au de achitat sume mai mici de 40 de lei și au șansa să scape de plată dacă un proiect de hotărâre în acest sens primește girul Consiliului Local Timișoara.

Potrivit Direcției Fiscale a Municipiului Timișoara, aproape 4.800 de persoane fizice sunt în această situație și alte peste 650 de persoane juridice. Decizia de anulare a acestor restanțe vine după ce funcționarii publici au făcut un calcul din care reiese că executarea silită a datornicilor este mai scumpă decât restanța în sine.

”La data de 31.12.2018 exista în sold creante fiscale datorate si neachitate de debitorii persoane fizice si persoane juridice, mai mici de 40 lei, în suma totala de 98.584 lei, respectiv: – 86.011 lei creante fiscale restante mai mici de 40 lei/debitor, datorate si neachitate de debitorii persoane fizice; – 12.573 lei creante fiscale restante mai mici de 40 lei/debitor, datorate si neachitate de debitorii persoane juridice. Arătăm că, executarea silită a contribuabililor care au restanțe la bugetul local presupune din partea organului fiscal efectuarea unor activități precum: emiterea și tipărirea somației, a titlului executoriu și comunicarea acestora către debitori; solicitarea de informații despre debitori de la diverse instituții abilitate; emiterea și comunicarea adreselor de înființare a popririi către instituțiile bancare și alți terți popriți, precum și alte activități care generează cheltuieli materiale, de personal și cheltuieli poștale efectuate în vederea comunicării actelor administrative emise în vederea executării silite, cheltuieli care depășesc valoarea de 40 lei”, se arată în proiect.

Nu este primul an în care Primăria Timișoara decide să anuleze creanțele fiscale mai mici de 40 de lei. De asemenea, contribuabilii trebuie să știe că mai au timp până la finalul acestei luni pentru a-și achita taxele și impozitele cu o reducere de 10% din cuantumul datorat.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.