Înghețat de frig, flâmând și plin de purici. Un alt caz șocant de neglijență a unui bebeluș de 3 luni

435

După ce, marţi, la spitalul din Botoşani a fost adus în stare critică un bebeluş de 3 luni, malnutrit şi deshidratat, un alt caz de neglijenţă în îngrijirea unui nou-născut este semnalat de presa botoşăneană.

Este vorba despre un bebeluş tot de 3 luni, care a fost adus la Secția Pediatrie a Spitalului Județean aproape în șoc hipotermic și nealimentat.

Micuțul provine dintr-o familie cu probleme, din satul Blândești, mama fiind consumatoare de băuturi alcoolice, iar tatăl având ordin de restricție.

Bebeluș înfometat și în pericol de moarte. N-a fost spălat niciodată și cântărește mai puțin ca la naștere

O altă familie de botoşăneni vrut să-i ajute pe cei trei copii ai cuplului, însă aceştia au rămas șocați ce au văzut la casa acestora și au sesizat imediat Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului.

„Avem un caz de copil neglijat și la Blândești. L-am adus la Spitalul de copii  și după ce va fi stabilizat, se va propune o măsură cu privire la acest copil, dacă va fi cazul să-l instituționalizăm sau să-l predăm familiei. Copilul a fost găsit aproape în hipotermie, nehrănit, plin de insecte, neglijat. Mama era plecată, tata avea ordin de restricție. 

Am fost sesizați de o familie care a vrut să ajute copii respectivi și care i-au găsit în starea pe care i-au găsit. Am intervenit, am luat copilul și l-am dus la spital”, a declarat pentru presa locală Alexandru Colbu, directorul adjunct al DGASPC Botoșani.

Bebeluș înfometat și în pericol de moarte. N-a fost spălat niciodată și cântărește mai puțin ca la naștere

sursa – observator.tv

LĂSAȚI UN MESAJ