Atenție! Pericolul care îi paște pe pietonii din Timișoara. FOTO

58

Timișorenii trebuie să fie foarte atenți când circulă prin oraș. Acest lucru este o provocare pentru că trebuie să se uite și în jos, pentru a nu aluneca pe gheața care tronează pe trotuare, dar și în sus, pentru că țurțurii au pus deja stăpânire pe clădiri.

Cum vremea s-a încălzit puțin și zăpada de pe acoperișuri s-a mai topit, au apărut țurțurii. Pe unele clădiri aceștia au și peste un metru lungime și prezintă un real pericol pentru trecători.

Potrivit legii, proprietarii clădirilor sau asociațiile de proprietari sunt responsabile pentru înlăturarea țurțurilor. Însă nu de fiecare dată acest lucru este posibil. Acolo unde timișorenii nu pot ajunge este nevoie de ajutorul pompierilor care urcă cu scările din dotare și dau jos țurțurii.

Polițiștii locali au început să verifice situația din oraș și în unele zone, cum este Iosefin sau Girocului, unele clădiri au fost împrejmuite cu bandă de protecție din cauza țurțurilor imenși formați pe acoperișuri.

După weekendul cu ninsori abundente, agenții Poliției Locale au dat peste 300 de somații proprietarilor pentru a-și curăța trotuarele de zăpadă, dar și acoperișurile de țurțuri. Cei care nu se conformează riscă amenzi de mii de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ